Nina Dobrev in Ian Somerhalder sta bila par tri leta, razšla pa sta se leta 2013. Somerhalder je zdaj zaročen z igralko Nikki Reed. Foto: AP
Nina Dobrev in Ian Somerhalder sta bila par tri leta, razšla pa sta se leta 2013. Somerhalder je zdaj zaročen z igralko Nikki Reed. Foto: AP
Ninin lik je v seriji razpet med dvema bratoma. Foto: CW
Nina je slovo sporočila kar prek Instagrama. Foto: Instagram Nina Dobrev
Nina je nazadnje zaigrala v srhljivki The Final Girls, za naprej pa je njen urnik še povsem prazen. Foto: AP

Igralka, ki v seriji igra protagonistko Eleno Gilbert, je svojo odločitev sporočila prek svojega Instagrama, potem ko so že predtem fotografije preostalih članov igralske zasedbe in ekipe nakazovale, kaj se pripravlja.

"Najdražja TVD-družina," je zapisala. "Pravkar sem preživela najlepši konec tedna na Lake Lanieru v Georgii z mojo lastno TVD-družino, igralsko zasedbo in ekipo Vampirskih dnevnikov. Hočem vam prva sporočiti, da to ni bila samo dopustniška zabava, ampak poslovilna zabava."

26-letna v Bolgariji rojena igralka je nato v dolgem zapisu povzela svojih šest let pri CW-jevi seriji, ki jo je navdahnila knjižna serija L. J. Smitha. "Vedno sem vedela, da si želim, da bi bila Elenina zgodba šestsezonska pustolovščina, v teh šestih letih pa sem dobila pravo življenjsko popotovanje. Bila sem človek, vampir, dvojnica, nora nesmrtnica, dvojnica, ki se pretvarja, da je človek - in obratno. Bila sem ugrabljena, ubita, oživljena, mučena, prekleta, mrtva in še vedno me čaka ogromno pred finalom sezone maja."

"Elena se ni zaljubila samo enkrat, ampak dvakrat, v dve epski duši dvojčici, sama pa sem s serijo dobila nekatere najboljše prijatelje, kar jih bom kadar koli imela in si zgradila razširjeno družino, ki jo bom imela rada za vedno," je še zapisala, pri tem pa je imela v mislih svoj fiktivni ljubezenski trikotnik z bratoma Stefanom (Paul Wesley) in Damonom Salvatorejem (Ian Somerhalder, s katerim je bila Nina tudi v resnici v zvezi tri leta).

Naslednje poglavje v igralkinem življenju
"Preden končamo, se obeta še veliko. Obljubim vam, da boste izvedeli vse o mojih izkušnjah v naslednjem mesecu, ko se bližamo koncu, do takrat pa vas vabim, da skočite na nori vrtiljak Eleninega življenja in se mi pridružite pri proslavljanju nje in mojih pripravah na slovo od nje - in službene družine - v času, ko se pripravljam na naslednje poglavje v življenju. To slovo si želim deliti z vami vsemi."

In še: "Vi, čudoviti oboževalci, ki ste mi dali več ljubezni, podpore in strasti, kot bi si lahko kdor koli sploh predstavljal pred sedmimi leti, ko se je mlado dekle iz Kanade prikazalo na losangeleški avdiciji "tiste Somrak serije":) Rada vas imam. Pripnite si pasove. Če mislite, da veste, kaj prihaja, ne veste. Z ljubeznijo, Nina."

Ninino slovo je za Us Weekly že komentirala izvršna producentka Vampirskih dnevnikov Julie Plec. "Slovo od Nine je hkrati grenko-sladko in lepo. Po šestih letih skupaj je celotna zasedba in ekipa Vampirskih dnevnikov dosegla stopnjo bližine, ki je, po mojem mnenju, nihče izmed nas ni pričakoval. Nina je vznemirjena, da bo lahko razširila peruti, se spočila, potovala po svetu in ga osvojila, mi pa jo pri tem tisočkrat podpiramo. Pogrešali bomo Nino in 400 likov, ki jih je igrala, ampak se veselimo norega in vznemirljivega izziva nadaljevanja zgodb z našo nadarjeno zasedbo," je zapisala.

Vrsta odhodov
Ninin odhod prihaja v letu, ko je serija že izgubila vrsto ključnih igralcev, vključno z Nininim TV-bratom Stevenom R. McQueenom (Jeremy) in Marguerite MacIntyre (šerifinja Forbes), odhajal pa naj bi tudi Michael Trevino (Tyler).

Vampirski dnevniki sicer niso več CW-jeva paradna serija, še vedno pa uživajo visoko gledanost. Je pa res, da je bila za to v veliki meri zaslužna prav priljubljena Nina Dobrev (in njena kemija s Somerhalderjem), ki je za svoje delo v Vampirskih dnevnikih pobrala vrsto nagrad.