Laurene je možu stala ob strani med njegovim bojem z rakom na trebušni slinavki. Foto: Reuters
Laurene je možu stala ob strani med njegovim bojem z rakom na trebušni slinavki. Foto: Reuters
Fenty z ženo Michelle. Foto: Reuters

Kot poročajo ameriški tabloidi, je "privlačna in inteligentna" Laurene Powell Jobs, ki je po smrti ustanovitelja računalniške družbe Apple Computer postala milijarderka, s šest let mlajšim Fentyjem v zvezi od januarja letos.
Približno v istem času je nekdanji demokratski župan ameriške prestolnice razkril, da se ločuje od žene Michelle, s katero ima tri otroke. Par je bil poročen od leta 1997, a naj bi že leto dni pred ločitvijo živela ločeno.

Laurene Powell Jobs je bila s Stevom Jobsom, tehnološkim genijem, ki je umrl po dolgoletnem boju z rakom, poročena 20 let, v zakonu pa so se jima rodili štirje otroci.

Kot poroča New York Post, sta se Laurene Powell Jobs in Fenty spoznala leta 2011 na konferenci v Houstonu, katere namen je bila pomoč nadarjenim neprivilegiranim študentom, za kar sta oba že več let angažirana.
Laurene je pred leti ustanovila organizacijo College Tracks, ki se ukvarja prav z nudenjem pomoči študentom iz siromašnih družin in pripadnikom etničnih manjšin, Fenty pa je februarja lani postal član upravnega odbora njene dobrodelne organizacije. "Adrian Fenty je eden izmed največjih zastopnikov izobraževalne reforme v tej državi," je takrat zapisala Laurene Powell Jobsova.

Predana dobrodelnosti
Svetlolasa 49-letna bogatašinja je sicer izjemno občutljiva glede svojega zasebnega življenja in ga strogo varuje pred javnostjo in mediji. Precej raje kot družabnemu življenju se tako diplomantka menedžmenta prestižne kalifornijske univerze Stanford posveča dobrodelnim dejavnostim. Ko je aprila letos tako prvič po moževi smrti stopila pred medije, je bilo to zato, da bi ameriško javnost opozorila na problem reforme priseljevanja.

Fenty si je po drugi strani po županskem mandatu (2007-2010) vzel odmor od politike in se posvetil posvetovalnim poslom in govorniškim nastopom. Lani ga je kot svetovalca angažirala vlagateljska firma Andreessen Horowitz, zato je veliko časa preživel v Silicijevi dolini, takrat pa so tudi mediji začeli ugibati o težavah v njegovem zakonu.