Marija Šarapova in Saša Vujačič veljata za enega najlepših športnih parov. Foto: EPA
Marija Šarapova in Saša Vujačič veljata za enega najlepših športnih parov. Foto: EPA

Vujačič, ki je član losangeleške ekipe Lakersov, je novico potrdil pred začetkom tekme proti ekipi Golden State Warriors v četrtek zvečer po krajevnem času.

Vujačič ni želel govoriti o podrobnostih zaroke, povedal je le, da je zmagovalko treh grand slamov zaprosil na njuno prvo obletnico zveze in da je tiste usodne besede izrekel "na staromoden način". "To je bilo nekaj, kar sem moral storiti kot pravi gentleman," je dejal v intervjuju svojemu prijatelju Johnu Irelandu.

"Oba sva zelo srečna"
Ob tem je dejal, da ji je bil njegov način všeč, saj je rekla "da". Košarkar, ki je svojo kariero začel v Mariboru, kjer je bil tudi rojen, nato pa se po nekaj prestopih kot 19-letnik podal čez lužo, je novinarjem še zaupal, da sta oba zelo srečna.

O zaroki se je sicer na svoji spletni strani prvi razpisal Mike Trudell, uradni poročevalec losangeleške ekipe, ki je zapisal tudi, da ruska teniška lepotica in slovenski košarkarski šampion še nista določila datuma poroke, poroča tiskovna agencija Reuters.

Ljubezen na prvi pogled
Govorice o zaroki so se pojavile že pred dnevi, ko se je 26-letnik o zvezi razgovoril v intervjuju za srbski spletni portal Blic. Takrat je pojasnil, da sta skupaj res srečna: "Skupaj sva že več kot eno leto in res nama je lepo. Spoznala sva se v Los Angelesu na neki zabavi oziroma, kot bi rekli mi, roštilju. Piknik je organiziral neki najin skupni prijatelj in lahko bi rekel, da je bila to ljubezen na prvi pogled."

"Seveda ni lahko ohranjati takšne zveze, saj se oba ukvarjava s profesionalnim športom, ki naju bolj razdvaja kot združuje, a vztrajava ... Hvalabogu za moderno tehnologijo, ki res dela čudeže. Omogoča nama, da se vidiva, slišiva, izmenjujeva sporočila, spodbujava drug drugega. Pogovarjava se v angleškem jeziku, malo pa razumem tudi že rusko. Marija je moja učiteljica," je Blicu zaupal športnik. Prvič sta se skupaj v javnosti pojavila novembra lani na koncertu skupine U2.

Posnetek izjave Saše Vujačiča o zaroki si lahko ogledate spodaj. Video je v angleščini.