Fotografijo hudo pretepene Rihanne je prvi objavil spletni portal TMZ. Foto: EPA
Fotografijo hudo pretepene Rihanne je prvi objavil spletni portal TMZ. Foto: EPA

Med notranjo preiskavo namreč niso zbrali dovolj dokazov, ki bi tožilstvu omogočili nadaljevanje pregona, piše v poročilu, ki ga je v četrtek pridobila tiskovna agencija AP in ki je bilo spisano konec marca. A policistkama Blanci Lopez in Rebecci Reyes še ni povsem odleglo - še vedno ju namreč čaka disciplinska komisija (zaslišanji sta predvideni za konec avgusta), ki bo odločila o usodi njune službe v policiji.

Kot je znano, sta se barbadoška zvezdnica in Chris Brown na večer podelitve grammyjev, 8. februarja 2009, sporekla, nato pa se je ameriški glasbenik nad dekletom znesel še s pestmi. Fotografije hudo pretepene zvezdnice, ki so nastale takoj po dogodku za namene kazenskega pregona, je kriminalist, ki je zadevo obravnaval, pustil v mapi na svoji mizi na policijski postaji Wilshire, kjer jih je opazila Reyesova.

Fotografijo si je poslala s službenega e-naslova na zasebnega
Fotografijo na vrhu kupa je fotografirala s svojim mobilnim telefonom, nato pa si jo je s službenega e-naslova poslala na zasebnega, piše v poročilu notranjih preiskovalcev. V dneh, ki so sledili, sta bili Reyesova in njena sostanovalka Lopezova večkrat v stikih z opravljivim spletnim portalom TMZ (ki je nato fotografijo tudi objavil) in televizijo Fox, kažejo izpiski telefonskih pogovorov.

Če ni denarja, ni zločina
A dokazov, da sta za fotografijo, ki je v ZDA sprožila burno razpravo o nasilju nad ženskami, prejeli denar, preiskovalci niso našli, čeprav so preverili prilive na vseh njunih bančnih računih. Ker teh dokazov ni, so postopek opustili, je še razvidno iz poročila, o katerem je prvi pisal Los Angeles Times. Preiskovalci so ob tem ugotovili še, da so imeli dostop do fotografij tudi drugi zaposleni na losangeleški policiji, zato ni nujno, da sta jih TMZ-ju posredovali ravno Reyesova in Lopezova.

Rihannin odvetnik Donald Etra je v odzivu na odločitev tožilstva poudaril, da je "zasebnost žrtve vedno treba spoštovati" in da še ne ve, ali se bo njegova stranka odločila za zasebno tožbo.