Downey jr. je svoj bančni račun povečal predvsem zaradi svoje vloge v filmu Iron Man. Foto: EPA
Downey jr. je svoj bančni račun povečal predvsem zaradi svoje vloge v filmu Iron Man. Foto: EPA
Tom Cruise
Prvo deseterico znova sestavlja Cruise. Foto: Reuters

48-letni igralec je tako prehitel zvezdnika franšize G.I. Joe Channinga Tatuma in Možje-X Hugha Jackmana. Downeyja se je na vrh povzpel predvsem po zaslugi svojih dveh vlog v koži superherojev v filmih Maščevalci (2012) in tretjega dela franšize Iron Man. Oba omenjena filma sta v blagajne prinesla več kot milijardo ameriških dolarjev. "Vsak studio v mestu bi ga z veseljem najel in za to plačal veliko denarja," so o Downeyjevem uspehu dejali na Forbesu.

Downeyju za petami sledi 33-letni Tatum, ki je večino svojega letnega izkupička, 60 milijonov ameriških dolarjev, prislužil na račun vloge v filmu Vroči Mike (Magic Mike). Na tretjem mestu pa je s 55 milijoni ameriških dolarjev pristal avstralski magnet za visoko plačane vloge Jackman, katerega nov film Wolverine prihaja v kinomatografe prihodnji teden.

Peterico končujeta Mark Wahlberg (z 52 milijoni ameriških dolarjev) in The Rock (z 41 milijoni ameriških dolarjev). Med prvo deseterico najdemo še komika Adama Sandlerja ter stara hollywoodska mačka Danzela Washingtona in Toma Cruisa.

Prvo deseterico si lahko pogledate v spodnji galeriji.