Medina kot rdeči power ranger. Foto: Fox
Medina kot rdeči power ranger. Foto: Fox

36-letnega Medino so zaradi zločina aretirali že januarja lani, a tri dni pozneje sporočili, da ga ne bodo obtožili umora, nato pa so ga spet aretirali ta četrtek in ga uradno obtožili umora, poroča Us Weekly.

Varščina je določena na milijon dolarjev, če bo obsojen, pa mu grozi zaporna kazen od 26 let do dosmrtne kazni.

Igralec naj bi se s Sutterjem srdito sprl zaradi svojega dekleta, v navalu besa pa naj bi sostanovalca nato s samurajskim mečem zabodel v trebuh. Preiskava sicer še vedno poteka.

Kaj se je spremenilo v letu dni?
Medinov odvetnik Allen Bell vztraja, da je njegova stranka nedolžna. "Kot vem, se ni nič spremenilo v letu dni, ko je bil Rickey prvič aretiran. Iz meni znanih dokazov je tako nedolžen zdaj, kot je bil lani. Prejel nisem nobenih novih podatkov," je povedal. "Čakati leto dni, da nekoga obtožiš, lahko stranko prejudicirajo - spomini zbledijo, težje je najti dojemljive očividce, prizorišča zločina pa se lahko kontaminirajo. Upam, da bomo več vedeli naslednji teden, ko bo zaslišanje."

Medina je najbolj znan po vlogi rdečega power rangerja v TV-serijah Power Rangers Wild Force (2002) in Power Rangers Samurai (2011-2012). Nazadnje je leta 2012 posodil glas liku Dekerja v videoigri Power Rangers Super Samurai.