Lepota bivanja
slice
Stolčki Frrrniture: ne le za sedenje, tudi za učenje
Izdelki mlade oblikovalke s trajnostnim sporočilom, 16. februar 2017 ob 06:14 "Dotik z iskrenim materialom, kot je les, je dragocen v svetu, v katerem prevladujejo izdelki iz plastike," se glasi odlomek iz vizije Frrrniture.
17
Posodobljeni tradicionalni izdelki prek Instagrama v svet
4
9. februar 2017 ob 06:24 Instagram je odlično tržniško orodje, kar dokazuje znamka NITI designed kilims &blankets, ki s svojimi odejami in čilimi ter preostalimi volnenimi proizvodi osvaja kupce po vsem svetu.
Ek, bistro ob Žitnem mostu, kjer zajtrk strežejo ves dan
30
4. februar 2017 ob 08:01 V Ljubljani je konec januarja zaživel Ek, zajtrkovalni kotiček za vsak dan ali lokal za brunch ob koncu tedna, v tujini že nekaj časa izjemno priljubljen koncept.
Tri gore: Po navdih med slovenske vršace
11
2. februar 2017 ob 06:11 V poplavi spominkov in drugih izdelkov, povezanih s Slovenijo, še pred dvema letoma ni bilo nobenega, ki bi dostojno predstavljal Triglav, simbol slovenstva.
Nina Graabar, Ninushual: Izhajam iz sebe in svoje vizije lepega
1
26. januar 2017 ob 06:17 "Kot otrok sem lahko ustvarjala v nedogled, na neki točki pa sem dokončno ugotovila, da je delo z rokami tisto, ki bo oblikovalo moje življenje."
Slovenska vezalka, ki se ne zavezuje, prepričala na Kickstarterju David Knez je z ekipo izdelal inovativne elastične vezalke, ki olajšajo obuvanje, saj jih ni treba zavezati. Denar zbirajo tudi na Kickstarterju, zbrali so že več kot 122.000 dolarjev oz.
29
Nina Štajner: Rišem svet, ki bi moral obstajati Vizualni dnevnik slovenske ilustratorke Nine Štajner je pravi balzam za oči in dušo: poln je prikupnih risb živali in prizorov iz narave, zato ne preseneča, da ji sledi že 150.000 ljudi.
13
Prostor in pol 2016 po izboru bralcev je Monstera bistro Bralci MMC-ja so med 11 predstavljenimi interierji in javnimi prostori za Prostor in pol 2016 izglasovali lokal Monstera bistro kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
16
Video: Lesene kravate iz domače delavnice v Vuzenici Štirimesečno zaposlitev in znanje, ki ga potrebujejo, ko stopijo na samostojno podjetniško pot, je lani izkoristil tudi Vlado Vučič iz Vuzenice, ki v domači delavnici izdeluje lesene kravate.
13
Glasovanje za Prostor in pol 2016 je končano. Zmagovalca bomo razglasili jutri. Vse leto smo v rubriki Prostor in pol iskali in objavljali zanimive interierje in javne prostore, ki imajo svojo zgodbo, nato pa ste bili na vrsti vi, da ste glasovali, kateri vas je najbolj ...
Slovenski projekti "v igri" za ugledno nagrado Miesa van der Roheja Letos je za eno najpomembnejših arhitekturnih nagrad Miesa van der Roheja nominiranih deset slovenskih projektov.
6
Ilustracije Hane Stupice, s katerimi spet odkrijete pravljičnost Odraščala je v likovnem okolju, riše že celo življenje, ilustrirati pa je začela pred komaj tremi, štirimi leti.
Modni "ruzaki" iz Slovenije osvajajo svet Pri Boopacks imajo za sabo zelo uspešno leto, najbolj ponosni so na sodelovanje z britanskim spletnim velikanom Asos, v 2017 upajo na nove velike priložnosti in sodelovanja.
Poznate tistega o Slovenkah, ki Bosancem prodajata bosanske čilime? Čilimi, nekoč nepogrešljiv del dekorja domov po Jugoslaviji, se po letih, ko so veljali za "eksotiko", vračajo tudi po zaslugi znamke Kobeiagi Kilims.
Ko stari skedenj zaživi v podobi moderne hiše Z zelenim svinčnikom nagrajena hiša na Vrhah pri Slovenj Gradcu (Styria arhitektura) je s prenovo iz dotrajanega skednja v sodobno hišo požela veliko zanimanja tudi med našimi bralci.

Kazalo