Lepota bivanja
slice
Slovenski oblikovalci se predstavljajo v Londonu
Začel se je sejem 100 % Design, 20. september 2017 ob 17:46 V Londonu se je začel oblikovalski sejem 100 % Design, namenjen predstavitvi industrijskega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Tam so tudi slovenska podjetja.
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic
32
12. september 2017 ob 06:16 Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
Hiškarija: kjer so zvezki Slavci, krede Brede in ristanc Rič doma
1
7. september 2017 ob 07:51 Prvi izdelek Hiškarije, pod streho katere ustvarja Zala Pavšek, je bila stenska ura, ki je nastala za sinovo rojstnodnevno darilo, saj na trgu ni našla izdelka, ki bi bil lep, funkcionalen in ...
Bingelci, trendovske resice za krmila mestnih kolesarjev
13
31. avgust 2017 ob 07:14 "Že kot mala deklica sem si želela imeti kolo z resicami: na daleč sem jih občudovala v filmih in revijah, saj takšnih koles v Novem mestu, od koder prihajam, ni bilo mogoče kupiti."
Matej Črnjavič: Iz vsakdana se umaknem v čudoviti svet slikarstva
10
24. avgust 2017 ob 06:25 Čeprav so dekleta, ki so postala zaščitni znak izdelkov Mateja Črnjaviča, izmišljeni liki, se pogosto zgodi, da kupci v njihovih obrazih prepoznajo svoje sorodnice ali prijateljice, kar jih precej ...
Koliba: Ladijski kontejner preurejen v prvi lokal, kjer so telefoni prepovedani Zadnje dni vzbuja pozornost spletna kampanja dveh štajerskih mladeničev, Mateja Vinkoviča in Jake Brdnika, ki prek platforme za množično financiranje Adrifund zbirata sredstva za uresničitev svojih ...
48
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
33
Panorama Stara pošta - urbana džungla nad strehami Kranja Ena najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je večkrat obiskal tudi France Prešeren, piše novo zgodbo z lokalom Panorama Stara pošta, ki je na samem vrhu štirinadstropne stavbe.
15
Video: Lone - moderni hotel z jugoslovanskim konceptom Veličastni rovinjski hotel Lone je bil leta 2011, ko je bil zgrajen, prvi hotel v verigi t. i. Design Hotelov na Hrvaškem.
12
Video: Sodobna zidanica, ki spoštuje krajino in tradicijo Pogled na gričevje v okolici Podčetrtka se zdi idiličen, a številne zidanice močno odstopajo od pokrajine: pri tem ni problematično zgolj njihovo število, temveč pogosto tudi njihova podoba.
8
Video: Na obisku pri oblikovalki keramike Hani Karim Hana Karim je mlada, a uveljavljena oblikovalka keramike, ki je pred dnevi v središču Ljubljane odprla svoj oblikovalski studio.
2
Video: Hiša v obliki dimnika, v kateri diši po domači kuhi "Hiša dimnik" arhitekturnega biroja Dekleva Gregorič stoji na robu naselja, kjer se spogleduje s cerkvico iz 16. stoletja. Zasnova objekta, ki je umeščen v značilno slov
18
Video: Prisluhniti gozdu iz največje drevesne hiše v Sloveniji Le nekaj minut hoda nad starim mestnim jedrom Celja, v tamkajšnjem Mestnem gozdu, stoji drevesna hiška, opazovalnica na gričku v tesnem sobivanju z naravo.
2
Jože: dokaz, da je Plečnik zapisan v gene mlade generacije "Prišli ste na arhitekturo, arhitektura pa je umetnost. Premislite, kam ste prišli!" Tako je Plečnik nagovarjal študente oddelka za arhitekturo.
1
Foto: Tudi Podčetrtek dobil svoj glamping V Termah Olimia v Podčetrku so v četrtek odprli svoj glamping, ki se je s tem pridružil že zdaj bogati tovrstni ponudbi taborjenja na visoki ravni po vseh koncih Slovenije.
16

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo