Lepota bivanja
slice
Prostor in pol 2016 po izboru bralcev je Monstera bistro
MMC po poteh zanimivih interierjev, 12. januar 2017 ob 06:19 Bralci MMC-ja so med 11 predstavljenimi interierji in javnimi prostori za Prostor in pol 2016 izglasovali lokal Monstera bistro kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
16
Glasovanje za Prostor in pol 2016 je končano. Zmagovalca bomo razglasili jutri.
11. januar 2017 ob 15:00 Vse leto smo v rubriki Prostor in pol iskali in objavljali zanimive interierje in javne prostore, ki imajo svojo zgodbo, nato pa ste bili na vrsti vi, da ste glasovali, kateri vas je najbolj ...
Slovenski projekti "v igri" za ugledno nagrado Miesa van der Roheja
6
5. januar 2017 ob 09:57 Letos je za eno najpomembnejših arhitekturnih nagrad Miesa van der Roheja nominiranih deset slovenskih projektov.
Ilustracije Hane Stupice, s katerimi spet odkrijete pravljičnost
30. december 2016 ob 06:11 Odraščala je v likovnem okolju, riše že celo življenje, ilustrirati pa je začela pred komaj tremi, štirimi leti.
Modni "ruzaki" iz Slovenije osvajajo svet
29. december 2016 ob 06:09 Pri Boopacks imajo za sabo zelo uspešno leto, najbolj ponosni so na sodelovanje z britanskim spletnim velikanom Asos, v 2017 upajo na nove velike priložnosti in sodelovanja.
Poznate tistega o Slovenkah, ki Bosancem prodajata bosanske čilime? Čilimi, nekoč nepogrešljiv del dekorja domov po Jugoslaviji, se po letih, ko so veljali za "eksotiko", vračajo tudi po zaslugi znamke Kobeiagi Kilims.
Ko stari skedenj zaživi v podobi moderne hiše Z zelenim svinčnikom nagrajena hiša na Vrhah pri Slovenj Gradcu (Styria arhitektura) je s prenovo iz dotrajanega skednja v sodobno hišo požela veliko zanimanja tudi med našimi bralci.
Najuspešnejši slovenski projekti na Kickstarterju (in še kje) Tokrat smo se odločili objaviti izbor tudi tistih slovenskih projektov na platformi za množično financiranje, ki so kljub pomisleku "Kaj za vraga je pa to?" , presegli svoj cilj. Kickstarter
Izdelki slovenskih oblikovalcev, ki so nas navdušili Čeprav letos produktno oblikovanje ni bilo toliko pestro kot lani, ni razočaralo predvsem zaradi del Nike Zupanc, Gorenja, Steklarne Hrastnik in še koga.
Skodelica Kofetarice s platna na mizo Narodna galerija je lani uresničila dolgo načrtovano idejo o prodaji izdelkov najbolj prepoznavnih umetnin iz njihove stalne zbirke; prva je na vrsto prišla skodelica, ki jo v rokah drži Kofetarica ...
Trash Design, skupina, ki ima fetiš na oblikovanje smeti Katjo Keržan , Aleša Zorka in Jurija Vahtarja je združil nenavaden konjiček, pa recimo bobu bob – naklonjenost do smeti, kar jim je prineslo poslovno priložnost in tudi nagrado.
MMC odšteva: Vsak dan en članek o uspehu Slovencev, ki vas lahko tudi obdaruje Decembra smo v posebnem Prazničnem koledarju 2016 objavljali intervjuje in članke s Slovenci, ki so zaznamovali leto, ter 'top izbore' MMC-jevih novinarjev, ob tem pa tudi nagrajevali.
Pet slovenskih Instagramov, vrednih ogleda Instagram ima v Sloveniji več dnevnih uporabnikov od Twitterja; čeprav po priljubljenosti prednjačijo lepa dekleta in športniki, smo naredili izbor zanimivih profilov, ki so vredni sledenja.
Lara Bohinc, uveljavljena oblikovalka, ki jo zanima mehanika Kolekcija svečnikov, marmornih miz in posod slovenske oblikovalke luksuznega nakita Lare Bohinc so umetelno delo sodobnega videza, ki ga, kot je dejala za MMC, cenijo ljubitelji ročno oblikovanih ...
Polonapolona: na kavo z Jovanko, Almo in Coco Ilustratorke Polone Pačnik in njene blagovne znamke polonapolona ni treba posebej predstavljati: katero od njenih "skodelic z osebnostjo" ste verjetno že kdaj podarili prijateljici, ki zdaj jutra ...

Kazalo