Lepota bivanja
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 5 glasov Ocenite to novico!
Proizvajalec avtomobilov je razvil 'pametno zibko', ki otroka v spanje popelje s posnemanjem vožnje. Foto: Ford

Dodaj v

Fordova “čarobna” otroška posteljica

Zibka, ki posnema gibanje avtomobila
12. april 2017 ob 09:42
Madrid - MMC RTV SLO

Kdor ima otroke, ve, da jih vožnja uspava in da se že po nekaj kilometrih brez štetja ovčic znajdejo v deželi sanj.

Zato nekateri avtomobilski proizvajalci razvijajo zelo zanimive rešitve, ki bi otroke na podoben način zazibale v spanec tudi doma.

Zibanje in tresljaji med vožnjo imajo skoraj čarobno moč pri uspavanju otrok. Zato se med bolj "obupane" načine za uspavanje najde tudi večerna vožnja z avtomobilom, pri čemer včasih zadostuje pot do sosednje ulice. A to ni vedno izvedljivo in takšna sprostitev za otroke je lahko za starše precej stresna.

Zato so se, da bi staršem olajšali življenje, s to "težavo" začeli ukvarjati celo avtomobilski proizvajalci. Renault, denimo, je s proizvajalcem otroške opreme Chicco sklenil sodelovanje za razvoj univerzalnega nihajočega nosilca za posteljico, ki posnema gibanje v avtomobilu.

Kot v avtomobilu
Rešitev za to večno težavo pa je predstavil tudi Ford: imenuje se Max Motor Dreams, gre pa za posteljico s posebnimi funkcijami, ki jih je mogoče upravljati z aplikacijo na pametnem telefonu. Programska oprema na telefonu omogoča snemanje gibanja, svetlobe in zvokov nočnega potovanja z avtomobilom ter jih nato poustvarja s pomočjo elektromotorčkov, svetlobnega sistema s tehnologijo LED in z majhnim zvočnim sistemom.

Trenutno je Fordov "čarobni uspavalni stroj", ki so ga oblikovali v madridskem oblikovalskem studiu Espada y Santa Cruz, le prototip. A glede na zanimanje, ki ga je požel ob predstavitvi, že razmišljajo o serijski proizvodnji.

Martin Macarol
false
Prijavi napako
Komentarji
mmeeddoo
# 12.04.2017 ob 16:18
No, naši pohištveniki in vzmetničarji, temu se reče dodana vrednost. Ne pa samo enake ali malček spremenjene izdelke prodajat za še manjši denar, na račun plač delavcev. Namesto, da ne poslušate in odpuščate ljudi, ki se ne sprijaznijo z rutino, ki "dela" že 20 let, raje naredite kaj koristnega za firmo in se odločajte glede na raziskave in ne samo po navodilih stricev.
AM
# 23.05.2017 ob 14:30
Ideja in pol.

Škoda, da tega ni bilo na trgu, ko so bili moji otroki majhni !!
djdj
# 12.04.2017 ob 11:00
Prej bi rekel, da jih uspava brnenje motorja.
luckylucke
# 12.04.2017 ob 09:52
Adijo pamet...
Kazalo