Lepota bivanja
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 10 glasov Ocenite to novico!
Jug Italije, ujet v barvite motive na mojstrsko oblikovanih kuhinjskih aparatih: že drugo sodelovanje Dolce & Gabbana s Smegom. Foto: Promocijsko gradivo

Dodaj v

Sicilija, ljubezen moja: barve juga Italije za kuhinje petičnežev

Novo sodelovanje zvenečih italijanskih znamk
19. april 2017 ob 10:57
Milano - MMC RTV SLO

Modni dvojec Dolce & Gabbana je še drugič združil moči s proizvajalcem luksuznih kuhinjskih aparatov Smeg in ustvaril kolekcijo, ki gotovo ne bo navdušila ljubiteljev minimalizma.

Po lanski odmevnosti Smegovih ročno poslikanih hladilnikov (za enega izmed primerkov omejene izdaje je bilo treba odšteti od 30.000 evrov naprej, tako da ne gre ravno za predmete, dostopne množicam) s prizori iz sicilijanske folklore, ki spremljajo razvpiti modni tandem že vse od njunih začetkov, so zdaj tu opekači kruha, strojčki za ožemanje citrusov, kavomati, čajniki, blenderji, samostoječi mešalniki in sokovniki, okrašeni s trikotnimi motivi, imenovanimii crocchi, na katerih se bohotijo limone, hruške, češnje in druge podobe, ki prikličejo duha juga Italije, seveda ne manjka niti znameniti vrh Etna.

Kot že omenjeno, gre za teme in simbole, povezane s Sicilijo, in pomembne vidike estetike Domenica Dolceja in Stefana Gabbane, ki se zavedata tudi pomena hrane in tradicionalnih receptov, zaradi katerih Italija v svetu velja za kulinarično velesilo. Glede na to, da je tudi Smeg italijansko podjetje, pa je šlo pri sodelovanju za zgodbo, ki se je v celoti drži oznaka "izdelano v Italiji". Kolekcijo Sicily Is My Love so predstavili na milanskem pohištvenem sejmu, ki se je ravno dobro končal, posamezne naprave pa bo mogoče kupiti od oktobra naprej. Cene teh oblikovalskih presežkov, ugibamo, ne bodo za plitke žepe.

"Male kuhinjske umetnine" si oglejte v priloženih videoposnetkih in na fotografijah.

#DGSICILYISMYLOVE event celebrates #DGSMEG kitchen appliances.

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on Apr 4, 2017 at 12:39pm PDT

A. K.
Prijavi napako
Komentarji
Fresh_Prince
# 19.04.2017 ob 11:11
No to pa je lepa oprema.
tulumba
# 19.04.2017 ob 12:42
Dopadljivo! Pisano, poživljajoče, zlasti za sodoben, kuhinjski, minimaliatičen kubizem.
Kazalo