Rdeča nit Armanijeve kolekcije. Foto: EPA
Rdeča nit Armanijeve kolekcije. Foto: EPA

Čeprav mu pogosto očitajo, da se ponavlja skozi kolekcije in da ne ponudi nič novega, ga to ne skrbi preveč. Njegovo bogastvo ocenjujejo na 7,7 milijarde ameriških dolarjev, kar ga uvršča med najbogatejše modne oblikovalce sveta.

Oblikovalec, ki mu v Milanu rečejo kralj Giorgio, je predstavil hlače, obleke in jakne v rdeči barvi, pa tudi v drugih pastelnih barvah, revijo pa je sklenil z elegantnimi večernimi oblekami.

Oblikovalec je izjemno priljubljen tudi med zvezdniki, modno revijo si je tako ogledala legendarna igralka Sophia Loren, zmagovalka OP-ja ZDA Flavia Pennetta, pa tudi italijanska plavalca Federica Pellegrini in Filippo Magnini, pa režiser Gabriele Muccino in igralec Alessandro Preziosi ...

Po reviji je Giorgio predstavil svojo avtobiografsko knjigo, za katero je treba odšteti od 150 do 350 ameriških dolarjev (deluxe izdaja): "Želel sem napisati knjigo, ker imam spomine, občutke v sebi, ki sem jih želel deliti z vami, raje kot da bi jih odnesel s seboj." Denar od prodaje knjig bo Giorgio namenil fundaciji za pomoč otrokom.