Stephanie Del Valle je mis sveta 2016. Foto: Reuters
Stephanie Del Valle je mis sveta 2016. Foto: Reuters
false
Mis sveta 2016 je čestitala tudi slovenska mis Maja Taradi. Foto: Instagram Maja Taradi Miss Slovenia

Zmagovalka 66. lepotnega izbora je ob prejetju krone, ki ji jo je predala predhodnica, mis sveta 2015 Mireia Lalaguna iz Španije, povedala, da sta ji pripadla velika čast in odgovornost. 19-letna Stephanie je študentka, ki govori špansko, angleško in francosko, njene sanje pa so, da uspe v svetu šovbiznisa.

Prva spremljevalka je postala mis Dominikanske republike Yaritza Miguelina, druga pa Natasha Mannuela iz Indonezije. V superfinale sta se uvrstili še mis Filipinov Catriona Elisa Gray in mis Kenije Evelyn Njambi.

Sam izbor je potekal v več izločilnih krogih, v polfinale se je uvrstilo 20 držav, poleg naštete peterice še predstavnice Kitajske, Gane, Cookovih otokov, Mongolije, Francije, ZDA, Indije, Slovaške, Južne Koreje, Madžarske, Japonske, Brazilije, Tajske in Avstralije.

Na izboru so se različnih naslovov veselile še naslednje misice: mis Kitajske je nosilka lento topmodel, mis športa je mis Cookovih otokov, mis talenta je mis Filipinov, nosilka naslova "lepota z namenom" pa je mis Indonezije.


Izbor za mis sveta smo vzeli pod drobnogled, vabljeni k branju!
Mis sveta - nekoč ključna lepa zadnjica, danes menda notranja lepota

Slovenijo je na letošnjem izboru zastopala 26-letna Maja Taradi, ki pa ni dosegla vidnejše uvrstitve.