Karl Lagerfeld se bo 1. decembra podpisal pod posebno številko nemškega časopisa Welt am Sonntag, posvečeno prestižu. Foto: EPA
Karl Lagerfeld se bo 1. decembra podpisal pod posebno številko nemškega časopisa Welt am Sonntag, posvečeno prestižu. Foto: EPA

80-letni modni oblikovalec, ki se je rodil v Hamburgu, trenutno pa sicer živi in dela v Parizu, se bo podpisal pod sobotno številko časopisa, že danes pa so javnosti pokazali naslovnico, na kateri kraljuje Lagerfeldovo posvetilo: "Bistveno v življenju je, da se na novo oblikuješ."

Posebna izdaja bo posvečena fenomenu prestiža, zaznamovala pa jo bosta tudi njegov znameniti smisel za humor in način življenja brez dlake na jeziku, zaradi katerega se je sicer zameril že številnim.

Jezik, oster kot britev
Francosko združenje, ki opozarja na pravice žensk z močnejšo postavo, je tako proti Lagerfeldu prejšnji mesec vložilo tožbo zaradi njegovih besed, "da na modni brvi nihče ne želi gledati okroglih deklet". Tudi v preteklosti je že polnil časopisne stolpce s svojimi ostrimi izjavami. Nad priljubljeno pevko Adele se je spravil v intervjuju za francoski časopis Metro. Dejal je: "Adele je pravi hit. Malce je predebela, ampak ima lep obraz in čudovit glas."

Tarča modnega oblikovalca je bila tudi sestra vojvodinje Catherine, Pippa Middleton: "Ni mi všeč njen obraz, morala bi razkazovati samo zadnji del svojega telesa." V pogovoru za špansko izdajo revije Marie Claire se spravil nad prvega moža Francije Hollanda: "Ta bedak, tako bo katastrofalen kot Zapatero," je dejal "Kaiser", ki je s tem namignil na nekdanjega španskega premierja Joseja Luisa Zapatera, ki je tako kot Hollande socialist.

Izdaja postala prestižna že z Lagerfeldovim urednikovanjem
"Zelo smo zadovoljni, da je Karl Lagerfeld privolil v to, da bo postal gostujoči urednik naše prestižne izdaje. Že samo s tem je sobotna številka postala luksuzna. Posvetilo naše posebne izdaje pa je tudi citat njega samega: 'Kadar nekdo nerad opravi nalogo, je to delo. V trenutku, ko svoje delo vzljubiš, pa to ni več delo',"
pa se vseeno navdušuje Jan-Eric Peters, vodja časopisnega združenja Welt.