Plodovi sodelovanja modne hiše Marni in švedskega trgovca Hennes & Mauritz bodo na policah od 8. marca. Foto: Magnus Magnusson/H&M
Plodovi sodelovanja modne hiše Marni in švedskega trgovca Hennes & Mauritz bodo na policah od 8. marca. Foto: Magnus Magnusson/H&M

Pomladansko-poletno kolekcijo Marni za H & M bo v okoli 260 trgovinah švedske verige mogoče kupiti od 8. marca prihodnje leto, so sporočili iz Hennes & Mauritza.

Modna hiša Marni se bo tako pridružila Comme des Garcons, Jimmyji Chooju, Lanvinu, Karlu Lagerfeldu in Versaceju, ki so z znanim švedskim prodajalcem oblačil in obutve že združili moči. Drugi največji trgovec z oblačili na svetu (večji tržni delež od Švedov ima le lastnik Zare Inditex) je še sporočil, da je Marni znan po svojih "izvirnih vzorcih in inovativnem duhu", zato so sodelovanja zelo veseli.

"Želela sem ustvariti pravo Marnijevo garderobo, zato sem še enkrat pregledala vse naše najljubše kose oblačil, posebno materiala in vzorce. Kot vedno, obožujem kombiniranje potiskov in barv, mešanje modernega z bauhausovsko grafiko in dodatkom športnih elementov," je dejala ustanoviteljica in kreativna direktorica modne hiše Marni Consuelo Castiglioni.

V H & M so nad kolekcijo, ki jo je zanje pripravila Castiglionijeva, navdušeni - Margareta van den Bosch, ena izmed kreativnih vodij pri švedskem trgovcu z oblačili, je dejala: "Kolekcijo preprosto obožujemo in verjamemo, da bo takšen tudi odziv naših kupcev. Marni vse oblikuje na tako moderen način, meša vzorce in dodatke na igriv, na chic način."