Moda
(2)
Jay-Z
Raper se z Beyonce trenutno mudi na svetovni turneji. Foto: Reuters

Dodaj v

Obeta se nova kolekcija: Puma potrdila sodelovanje z Jay-Z-jem

Iz glasbenih v oblikovalske vode
24. junij 2018 ob 09:37
Los Angeles - MMC RTV SLO

Puma je sporočila, da bo Jay-Z prevzel mesto kreativnega direktorja, kot je znano bodo poskušali s pomočjo raperja obuditi kolekcijo športnih copat in oblačil za košarkarje.

Puma se je znova obrnila k svojemu preizkušenemu receptu, potem ko se je sodelovanje z Rihanno izkazalo za izredno dobičkonosno, saj je Pumi po zaslugi zvezdnice v žep kapnila skoraj milijarda evrov, so v svoje vrste privabili Jay-Z-ja.

Raper pa ne bo bedel zgolj nad oblikovanjem čevljev in oblačil, ampak bo sam izbral tudi košarkarje, ki bodo postali Pumini ambasadorji.

Delo do zdaj prepuščal strokovnjakom
Jay-Z se v nasprotju s svojimi glasbenimi kolegi, ki z modnimi hišami radi sklepajo zavezništva, do zdaj v modno industrijo ni pretirano mešal. Leta 1999 je sicer ustanovil znamko oblačil Rocawear, vendar se sam z njo ne ukvarja, oblikovanje je namreč prepustil strokovnjakom.

Poteza Pume je dobro premišljena, saj je zanimanje za športna oblačila in obutev doseglo vrhunec. Po poročanju modne revije Vogue gre zasluga predvsem Kanyeju Westu in njegovi kolekciji Yeezy ter oblikovalcu Virgilu Ablohu, njegova znamka Off-White mu je prinesla sodelovanje z Louisom Vuittonom.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
Kiki15
# 24.06.2018 ob 12:52
V modno industrijo se ni mešal, ima pa svojo modno znamko (in to zelo znano) in je eden prvih raperjev, ki je imel svoje superge (Reebok). Če nimate pojma o neki temi, raje ne prevajajte člankov prosim.
Putkaka
# 24.06.2018 ob 18:31
Jah, itak, če lahko kanye, naj še jay z, a ne. Da ja ne bo zamere.
Kazalo