Hubert de Givenchy je bil simbol pariške elegance več kot pol stoletja. Foto: EPA
Hubert de Givenchy je bil simbol pariške elegance več kot pol stoletja. Foto: EPA
Modna hiša Givenchy je na letošnjih oskarjih poskrbela za videz Chadwicka Bosemana, zvezdnika Črnega panterja. Foto: EPA

Novico je sporočil njegov partner Philippe Venet, ki se je prav tako ukvarjal z modnim oblikovanjem: "Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl Hubert Taffin de Givenchy." Umrl je v spanju.

Odzvala se je seveda tudi modna hiša Givenchy, zapisali so, da je bil Givenchy "simbol pariške elegance več kot pol stoletja": "V mednarodni modi je poskrbel za revolucijo z ustvarjanjem brezčasnih oblačil za Audrey Hepburn, njegovo prijateljico in muzo več kot 40 let." Poklonom se je pridružil tudi modni velikan Bernard Arnault, prvi mož skupine, ki ima trenutno v lasti Givenchy. Kot je zapisal, je Givenchy eden od "oblikovalcev, ki so Pariz uvrstili na vrh svetovne mode v 50. letih prejšnjega stoletja".

Givenchyev slog oblačenja je v letih bivanja v Beli hiši prevzela tudi nekdanja prva dama ZDA Jacqueline Kennedy. Tudi na državniškem obisku v Franciji si je Kennedyjeva za večerjo v dvorcu Versailles nadela Givenchyjevo belo svileno obleko.

Spodaj si lahko pogledate nekaj kreacij modne hiše Givenchy.