Naomi se z manekenstvom ukvarja že 28 let. Foto: EPA
Naomi se z manekenstvom ukvarja že 28 let. Foto: EPA

Tudi modeli se včasih počutijo nesamozavestno, je razkrila 43-letnica, predvsem ko se na modno pisto vračaš po več kot 14 letih - toliko je namreč minilo od zadnjega nastopa slovite manekenke za modno hišo Versace. Naomi je priznala, da je med hojo po modni pisti razmišljala le: "Ne želijo si me," saj je bila cela dvorana zavita v tišino.

Vendar pa je na koncu vse navdušila, vključno z Donatello Versace, ki je po modni reviji v Parizu na Twitterju zapisala: "Želela sem seksi in prefinjeno žensko z močnim značajem. Le resnična ikona, kot je Naomi Campbell, lahko odpre to revijo."

Naomi, ki velja za prvo temnopolto manekenko, ki se je fotografirala za naslovnici francoskega in angleškega Voguea, je priznala, da je za nastop na pariškem tednu mode trdo delala, veliko je telovadila in pazila na prehrano: "Deset dni prej sem pila le sok, korenčkov, ingverjev, ananasov, da se prečistim." Manekenka tudi sicer pazi na to, da je zdravo, občasno pa si privošči tudi čokolado ali kaj ocvrtega.

Da manekenkam ni vedno lahko in da se morajo pri svojem delu marsičemu odpovedati, bi Naomi rada prikazala v svoji novi oddaji, britanski različici šova The Face, poroča Daily Mail. "Rada bi, da ljudje vedo, kakšen je modni svet in kako trdo delamo," je dejala. Oddaji se je pridružila tudi zato, da pomaga mladim dekletom, ki si želijo uspeti v svetu mode.

Medtem ko v vlogi mentorice uživa, pa pravi, da ji je neprijetno sedeti na stolu in nekoga ocenjevati. "Ni pomembno, ali moja manekenka zmaga ali ne, v oddaji se bo veliko naučila in mi ji bomo pomagali," je še dodala.

Spodaj si lahko ogledate kratek video z Naomi Campbell, ki je nastal med snemanjem fotografij za spletno revijo The Edit.