Harington je že lani postal zaščitni obraz znamke Jimmy Choo, točneje njihove prve dišave za moške. Foto: EPA
Harington je že lani postal zaščitni obraz znamke Jimmy Choo, točneje njihove prve dišave za moške. Foto: EPA

Harington je po uspešni televizijski karieri uspel tudi na velikem platnu in postal glavni junak akcijskega spektakla Pompeji, za 28-letnega britanskega igralca pa so se kmalu začeli zanimati tudi številni modni oblikovalci, ki so želeli, da bi na rdeči preprogi nosil njihove kreacije, kot obraz modne hiše pa ga je najel malezijski oblikovalec Jimmy Choo.

Choo je leta 1996 v Londonu skupaj s Tamaro Mellon, urednico modnih dodatkov pri reviji Vogue, ustanovil modno hišo Jimmy Choo, ki je znana predvsem po ženskih čevljih in torbicah ter dišavah, zelo priljubljena pa je bila pri princesi Diani. Leta 2013 je veliki met uspel slovenski manekenki Valeriji Kelavi, ki je dobila glavno vlogo v njihovi kampanji, tokrat pa sta vlogi prevzela Harington in ameriška manekenka Ondria Hardin.

Kreativna direktorica modne hiše Sandra Choi je dejala, da Kit popolnoma uteleša moškega Jimmy Chooja, saj je možat in samozavesten, hkrati pa deluje igrivo in uporniško. Igralec je počaščen, da so izbrali prav njega, povedal pa je, da je bilo na snemanju zelo zabavno. Fotografije za modno kampanjo je posnel fotograf Steven Klein.