Igralec je na zdravljenju odvisnosti od alkohola že tretjič. Foto: Reuters
Igralec je na zdravljenju odvisnosti od alkohola že tretjič. Foto: Reuters
Z Jennifer Garner sta leta 2015 sporočila, da se po desetih letih zakona ločujeta. Foto: Reuters

Na zdravljenju je od 22. avgusta, tam pa naj bi po uspešnem prvem mesecu zdaj ostal še dlje. Na kliniko naj bi ga po poročanju ameriškega portala EOnline po družinski intervenciji odpeljala nekdanja žena Jennifer Garner.

Da resnično potrebuje pomoč, naj bi zvezdnik filma Ni je več ugotovil, ko je začel alkohol uživati tudi takrat, ko ni bil v družbi, zato ga nekdanji ženi ni bilo treba pretirano prepričevati v to, da potrebuje pomoč. "Jennifer je prosil, naj ga odpelje na kliniko in naj mu stoji ob strani," je pojasnil vir blizu igralca.

Zdaj naj bi bil resnično osredotočen na to, da bo svoji odvisnosti prišel do dna in da bo ozdravel, gre pa za njegovo tretje zdravljenje v zadnjih 17 letih. "V njem se skriva kar nekaj demonov, zato tokrat poskuša razumeti samega sebe. Želi si, da bi bil končni rezultat drugačen. Na zdravljenju bo ostal dlje kot zgolj en mesec, kar je zelo pozitiven znak."

Zavezal se je, da bo boljši oče, svojih otrok noče več izpostavljati slabim trenutkom, ki jih s seboj prinaša alkoholizem. "Zdravljenje jemlje zelo resno in tako bo tudi ostalo."

Praznina po končanem snemanju filma
Njegovo tretje zdravljenje (zgolj dobro leto po drugem) se je začelo kmalu po tem, ko je 38-letno producentko Lindsey Shookus, s katero se je videval približno leto dni, zamenjal za 22-letno Playboyevo zajčico Shauno Sexton, ki je za medije pred kratkim pojasnila, da najraje pije "viski, cel dan". Po nekaterih poročanjih pa naj bi se k alkoholu spet zatekel tudi zaradi praznine, ki je prišla po koncu snemanja zadnjega filma.

Ko se je z zdravljenja vrnil lani, je bil glede težav z alkoholom v objavi na Facebooku zelo iskren. "Končal sem zdravljenje zaradi zasvojenosti z alkoholom. Gre za težavo, s katero se že več časa spoprijemam in s katero se bom še naprej spopadal," je zapisal. "Želim si živeti življenje v polni meri in biti najboljši oče, kot sem lahko. Želim, da moji otroci vedo, da poiskati pomoč ni nič sramotnega, in želim biti vir moči za vsakogar, ki pomoč potrebuje, a se boji storiti prvi korak."

Affleck ima s 46-letno Garnerjevo tri otroke – dvanajstletno Violet, devetletno Seraphino in šestletnega Samuela. Zvezdnika sta se poročila leta 2005, leta 2015 pa sta sporočila, da se nameravata ločiti, pri čemer so bili glavni razlogi za to Affleckov alkoholizem, kockanje in skoki čez plot (tudi z varuško). Zahtevek za ločitev je par vložil lani.