"Ne boste imeli vonja, kot da ste bili pravkar v pubu. Je veliko bolj prefinjen. Nekoliko abstrakten," zagotavlja kreativni direktor podjetja Mark Hogarth. Foto: EPA

Nova linija oblačil znamke Harris Tweed Hebrides je plod sodelovanja med žganjarnami, ki proizvajajo viski Johnny Walker Black Label, znanstveniki z univerze Heriot-Watt v Edinburghu in tkalci tvida z otoka Isle of Lewis.

Tvid Harris je namreč vrsta grobega, tkanega blaga, ki ga že vse od krompirjeve lakote leta 1846 izdelujejo na otokih Zunanjih Hebridov ob Škotski.

Prva oblačila iz nove kolekcije je oblikoval milanski oblikovalec Angelos Bratis, dišala pa naj bi "tonih sladnega viskija, temne čokolade in vanilje".

Blago je prepojeno z vonjem v okviru končne obdelave in tam ostane za zmeraj - svoj prepoznavni vonj naj bi oblačila tako ohranila tudi po obdelavi v kemični čistilnici.

"Ne boste imeli vonja, kot da ste bili pravkar v pubu. Je veliko bolj prefinjen. Nekoliko abstrakten," pa zagotavlja kreativni direktor podjetja Mark Hogarth.