Jeremy Clarkson velja za težavnega človeka. Foto: AP
Jeremy Clarkson velja za težavnega človeka. Foto: AP

Clarkson naj bi se že dogovarjal z vse uspešnejšo ameriško mrežo Netflix, vabijo pa ga tudi pri ruski vojaški televiziji Zvezda TV. Kot so sporočili iz Rusije, bi bil razvpiti voditelj odličen za zagon avtomobilistične oddaje na njihovi televiziji.

"Ko smo izvedeli, da so priljubljenemu Jeremyju prekinili pogodbo, smo mu poslali ponudbo," je za Daily Telegraph potrdil Timofej Peškov, predstavnik za odnose z javnostmi televizije Zvezda. Pri tem je zatrdil, da ne gre za nikakršne politične interese, pač pa se morajo kot komercialna televizija boriti za gledalce in menijo, da bi bil Clarkson dobra naložba.

54-letni britanski zvezdnik je kljub nekaterim šalam na račun Rusije (norčeval se je na primer iz njihovih avtomobilov lada) v tej državi zelo priljubljen. Pri Zvezdi pa menijo, da bi lahko, če bi se pridružil njihovi televiziji, izboljšali njegovo mnenje o ruski avtomobilski industriji.

Peškov je povedal, da so s Clarksonovim predstavnikom že komunicirali, odpuščen voditelj pa zadeve za zdaj še ni komentiral.

Z BBC-ja zaradi fizičnega obračuna
Z britanske televizije BBC so ta teden sporočili, da Clarksonu, sovoditelju ene največjih avtomobilističnih oddaj Top Gear, ne bodo obnovili pogodbe. Direktor Anthony Hall se je za odpustitev Clarksona odločil na podlagi notranje preiskave, ki je potrdila govorice - torej da je Jeremy udaril producenta zaradi spora, ker mu po snemanju enega izmed delov oddaje niso postregli z zrezkom in krompirčkom.