Meghan je za obisk Sydneyja izbrala belo obleko avstralske oblikovalke. Foto: Reuters
Meghan je za obisk Sydneyja izbrala belo obleko avstralske oblikovalke. Foto: Reuters
Meghan in Harry sta bila očarana nad koalami - še posebej nad dvema, ki so ju poimenovali po njiju. Foto: Reuters
V Sydneyju so par pričakali številni oboževalci, ki so jima čestitali za prihajajoči naraščaj. Foto: Reuters

Srečni par, ki se je poročil maja, je v ponedeljek prispel v Sydney, kjer je 37-letna Meghan zbrani množici prvič pokazala svoj zaobljeni trebušček v 1.100 evrov dragi tesno oprijeti beli obleki avstralske oblikovalke Karen Gee.

Predstavniki avstralskih oblasti so ob tem bodoči mamici izročili tudi prva darila za otročička, ki bo na svet privekal spomladi. Avstralski generalni guverner sir Peter Cosgrove in njegova soproga Lynn sta paru poleg dveh tradicionalnih avstralskih klobukov podarila še plišastega kengurujčka in par otroških uggic.

"Najino prvo darilo za otročka," je vzhičeno dahnila Meghan ob prejemu igračke, ki je ob tem nosila diamantne uhane v obliki metuljčka, ki jih je nosila Harryjeva mama, pokojna princesa Diana leta 1986 ob obisku Kanade.

"Hvala za neverjetno topel sprejem in priložnost, da se srečava s toliko Ozziji (pogovorna oznaka za Avstralce, op. a.) z vseh vetrov. In iskreno si tudi ne bi mogla zamisliti boljšega kraja, da naznaniva prihod najinega otročička," je dejal 34-letni Harry.

Koali, poimenovani po Harryju in Meghan
Vojvodo in vojvodinjo Susseška so v rezidenci generalnega guvernerja sprejeli predstavniki 18 držav, ki bodo tekmovale na Igrah nepremagljivih (Invictus Games). Gre za tekmovanje v oboroženih spopadih ranjenih vojakov, katerega soustanovitelj je prav princ Harry.

Ko so Meghan čestitali za nosečnost, pa je odgovorila: "Najlepša hvala. Zelo sva navdušena."

Kraljevi par je pozneje obiskal še sydneyjski živalski vrt Taronga, kjer so jima predstavili dve koali, ki sta dobili ime po njiju. "Oh, kako sladke so," je zažvrgolela Meghan, povsem očarana nad koalama.

Harryja pozdravila 98-letna oboževalka
Okoli sydneyske opere, kjer se je par nato sprehodil, se je zbralo na tisoče ljudi, ki so bodočima staršema izročali plišaste igračke, šopke rož in druga drila.

Med njimi je bila tudi 98-letna Daphne Dunne, ki jo je Harry še posebej toplo pozdravil. Njen prvi mož, poročnik Albert Chowne, je umrl leta 1945 med spopadi na Papui Novi Gvineji in so mu posmrtno podelili križec za posebne zasluge, ki ga je Dunnova nosila, ko je prvič spoznala Harryja leta 2015.

"Tako vesela sem, da sem vas spoznala. Harry mi je povedal vse o vas in res je lepo, da ste naju prišli pogledat, hvala vam," se ji je zahvalila Meghan.

"Res je bilo lepo spoznati vojvodinjo, Meghan. Harry je čudovit mož in tako srečna sem, da je našel srečo, oba si zaslužita cel svet skupaj," pa je pozneje povedala Dunnova.

Naslednja postaja: Pacifik
Kljub nosečnosti se itinerar para ni spremenil in bosta po Avstraliji pot nadaljevala na Novo Zelandijo, Fidži in Tongo. Problematična sta zadnja dva pacifiška otoka, saj nosečnicam zaradi virusa Zika potovanje tja odsvetujejo. A iz Kensingtonske palače so sporočili, da so se pred tem posvetovali z zdravniki.

Meghan in Harry sta veselo novico, da pričakuje, kraljici in drugim članom kraljeve družine sporočila v petek, na poroki princese Eugenie.