Katarina Čas je v tujini brez konkurence najbolj iskana slovenska igralka. Foto: Promocijsko gradivo
Katarina Čas je v tujini brez konkurence najbolj iskana slovenska igralka. Foto: Promocijsko gradivo
Tokrat se bo pred kamerami prelevila v tajno agentko. Foto: Promocijsko gradivo

Omenjeni film pod režisersko taktirko Dejana Zečevića nastaja v srbsko-slovensko-korejski koprodukciji. Gre za znanstvenofantastični triler, v katerem igrata tudi srbski zvezdnik Dragan Mićanović in legenda ameriških televizijskih serij Monte Markham.

Katarina Čas je na snemanje prispela naravnost z newyorške premiere drame Danny Collins, v kateri je zaigrala ob boku hollywoodskega zvezdnika Al Pacina. V naslednjih treh tednih jo čaka snemanje na različnih lokacijah v Beogradu in Pančevu.

Znanstvenofantastični triler The Rift po besedah distributerjev Karantanija Cinemas prinaša zgodbo ameriških in srbskih agentov na misiji zavarovanja podatkov iz padlega ameriškega vojnega satelita. Da ne gre za rutinsko nalogo, ugotovijo ob prihodu na mesto padca, saj jih namesto satelita tam pričaka nekaj drugega ... nekaj sovražnega, kar prihaja iz vesolja. Tako se začne boj za preživetje.

Gre za žanrski podvig producentov Milana Todorovića in Marka Jocića, ki sta s prejšnjima projektoma Zona mrtvih in Mamula dosegla prepoznavnost in uspeh po svetu. Mamula je, denimo, trenutno v kategoriji tujih filmov na četrtem mestu po gledanosti na ameriškem Netflixu, še dodajajo distributerji.

Srbsko-slovensko-korejsko produkcijo poleg Jocića in Todorovića (Viktorija Film in Talking Wolf Productions) zaokrožujejo More in Dorup (Južna Koreja), BBO Star (Slovenija) ter Digitalkraft in Media Plus (Srbija).