300.000-glava množica na koncertu Rite Ore v Prištini. Foto: Reuters
300.000-glava množica na koncertu Rite Ore v Prištini. Foto: Reuters
Rita Ora je izjemno ponosna na svoje korenine. Foto: Reuters

27-letnica sicer živi v Londonu, a rojena je bila v Prištini, tudi sicer pa je na svoje korenine zelo ponosna. To je dokazala ta konec tedna z velikim spektaklom, ki ga je pripravila v kosovski prestolnici.

Koncert, ki je bil za vse obiskovalce brezplačen, je pritegnil kar 300.000-glavo množico in je segal čez tri osrednje mestne trge.

Dogajanje pa je priljubljena pevka pospremila tudi z več zapisi na družbenih omrežjih. Najprej se je v družbi prijateljic fotografirala pred zasebnim letalom in pripisala, kako se že veseli nastopa v domačem kraju, ob posnetku dobrodošlice, ki ji jo je tam pripravilo dekletce, je zapisala, da je v takih trenutkih ponosna, da je Albanka.

Pod svojo fotografijo z odra je pojasnila, da so ji pravkar povedali, da jo je prišlo poslušat 300.000 ljudi in da ne bi bila nikjer drugje na svetu raje kot tukaj.

Ob tej priložnosti je dala izdelati tudi posebno serijo bombažnih puloverjev z napisom Kosovo, objavila pa je tudi fotografijo, ko sedi s kosovskim premierjem Ramushem Haradinajem, s katerim sta se po njenih besedah pogovarjala o "vznemirljivi prihodnosti naše države".

Due Lipe ni bilo
Mediji sicer poročajo, da bi morala na koncertu nastopiti tudi trenutno najuspešnejša Kosovka na svetovni glasbeni sceni, Dua Lipa, ki je ob razglasitvi nominacij za letošnje brite spisala zgodovino, saj je postala prva izvajalka, ki je prejela pet nominacij v enem letu, pravkar pa je sklenila tudi veliko turnejo po ZDA.

Premislila naj bi si zaradi negativnih komentarjev na svoj račun, saj naj bi za nastop v Prištini zahtevala 200 tisočakov, medtem ko je Rita Ora pela brezplačno.