Bruce Springsteen je zaprisežen demokrat, zdaj pa se je spravil nad Donalda Trumpa. Foto: Reuters
Bruce Springsteen je zaprisežen demokrat, zdaj pa se je spravil nad Donalda Trumpa. Foto: Reuters
false
Springsteen je Trumpa označil za demagoga. Foto: Reuters

Springsteen, ki v svojih besedilih pogosto ubeseduje boj Američanov iz delavskega razreda, je dejal, da razume, kako se Trump lahko zdi prepričljiv ljudem, ki živijo na ekonomskem robu.

Republikanec je po njegovem prepričanju namreč demagog, ki ljudem za vprašanja ponuja preproste rešitve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Absurdnost presega risanke. A prišel je dovolj blizu (Beli hiši), da vas to lahko dela nervozne," je dejal v pogovorni oddaji Skavlan, ki jo predvajajo na Norveškem in Švedskem. "Mislim, da ne bo zmagal, a že sama njegova kandidatura je velika sramota za Američane," je dejal pevec z vzdevkom The Boss.

Dejavno vključevanje v kampanje
Trump zna volivcem dati del tistega, kar želijo slišati, je nadaljeval. "V ZDA imamo določene težave - velikanske razlike pri razdelitvi bogastva -, kar predstavlja plodna tla za demagogijo. Ima zelo preprost odgovor na ta zelo, zelo zapletena vprašanja," je bil kritičen 66-letni Springsteen, ki je sicer prepričan demokrat.

Že leta 1984 je ostro nasprotoval uporabi svoje pesmi Born in the USA v predsedniški kampanji republikanca Ronalda Reagana, dejavno pa se je vključil tudi v predvolilni kampanji Baracka Obame in Johna Kerryja.

Roker je intervju posnel pred izidom svoje avtobiografije Born to Run, ki nosi ime po njegovi uspešnici iz leta 1975. Kronološko bo prikazala glasbenikovo odraščanje v New Jerseyju, čas igranja po barih v Asbury Parku in njegov vzpon s skupino E Street Band. Knjiga bo izšla prihodnji teden.