Naslov evropskih prvakov je pripadel plesalcem članske formacije Lovecrime, prav tako pa njihovi mali skupini med člani Dr. Martin's Asylum. Obe točki je koreografirala Monika Veselčić. Foto: Robert Bolčič
Naslov evropskih prvakov je pripadel plesalcem članske formacije Lovecrime, prav tako pa njihovi mali skupini med člani Dr. Martin's Asylum. Obe točki je koreografirala Monika Veselčić. Foto: Robert Bolčič
Na najvišjo stopničko se je povzpela mladinska mala skupina Jamaica has a bobsled team. Foto: Plesna zveza Slovenije

V štirih tekmovalnih dneh so reprezentanti zbrali tri naslove evropskih prvakov, tri naslove mladinskih evropskih prvakov in en naslov otroških evropskih prvakov. Domov so prinesli še devet srebrnih in tri bronaste medalje ter tretje mesto v svetovnem pokalu.

Naslov evropske prvakinje med solistkami je ubranila Urška Rubin (PK Zapleši si), prav tako je naslov ubranila formacija PD BPS Radovljica Lovecrime, med malimi skupinami pa si je naslov evropskih prvakov priplesala skupina Dr. Martin's Asylum (PD BPS Radovljica).

Sicer pa so street solistke članice poskrbele za popolno zmagoslavje, saj so zasedle vse stopničke zmagovalnega odra. Urški Rubin se je tako pridružila Naja Rebec (ŠKPD Maestro), ki si je priplesala 2. mesto, na tretjo stopničko pa se je povzpela Hana Huč (ŠKDPS Novo mesto). Hana si je stopničke priplesala tudi v dvojici z Andražem Gruljo (ŠKDPS Novo mesto), osvojila sta 2. mesto, na 3. mestu pa sta tekmovanje končali njuni klubski kolegici Maruša Germovšek in Maja Gradišar. Naslov evropskih podprvakov si je priplesala mala skupina Magic door (ŠKDPS Novo mesto).

Zelo uspešni so bili tudi mladinci in otroci. Na najvišjo stopničko sta se povzpeli mladinska mala skupina Jamaica has a bobsled team (PK Idrija) in otroška street mala skupina Potepuhi (PK Miki Domžale). Naslov mladinskih podprvakov med street malimi skupinami pa so si priplesale Circus Animals (PK Bolero LJ). Naslov mladinske evropske prvakinje v street dance showu med solistkami je pripadel aktualni državni prvakinji Eli Rozina (PK Spot LJ), 2. mesta pa se je razveselila Brina Brodnjak (PK Bolero LJ). Plesalci mladinske formacije Little Red Riding Hood (PK Idrija) so drugi tekmovalni dan Sloveniji priplesali prvo ekipno medaljo, in sicer so osvojili 2. mesto. Prvo medaljo pa je osvojila tudi reprezentanca v discu, saj si je Nives Miško (PK Zeko) priplesala 3. mesto na tekmi za svetovni pokal med solodeklicami. Brina Brodnjak in Melanie Mekicar (PK Bolero LJ) sta novi mladinski evropski prvakinji med streetdvojicami, 3. mesto pa sta si priplesali Sara Menart in Daša Kovačič (PK Idrija). Mladinska evropska podprvaka sta kar dva, in sicer Aljaž Strmljan (PK Urška LJ) in Luka Mravlje (ŠKPD Maestro). Otroška podprvakinja pa je Urša Skubic (PK Bolero LJ).

Uradni rezultati slovenskih plesalcev so objavljeni na spletni strani Plesne zveze Slovenije, rezultati vseh tekmovalcev pa na uradni spletni strani mednarodne plesne zveze IDO.