Foto:
Foto:
Protestniki so izrazili nasprotovanje Šaronovemu načrtu.
Za varnost izraelskega premierja je dobro poskrbljeno.

V petek so voditelji judovskih naseljencev opozorili Šarona, da lahko njegov načrt umika iz Gaze povzroči državljansko vojno.

Nekateri vplivni voditelji pa so izraelske varnostne sile celo pozvali, naj ne ubogajo ukazov za uničenje judovskih naselij. Šaron je zato odgovornim za varnostne sile naročil, naj sprejmejo potrebne ukrepe za ustavitev skrajnih skupin.

Mirni protesti
V Jeruzalemu se je zbralo okoli 70.000 podpornikov naseljencev in z mirnimi protesti izražalo nasprotovanje Šaronovemu načrtu."Šarona je lahko sram. Čimprej moramo poiskati drugega predsednika vlade," je dejal 18-letni Elior Malul.

Načrtu nasprotujejo skrajni desničarji pa tudi številni člasni Šaronove stranke Likud. Po njihovem mnenju zemlja od nekdaj pripada Judom, z izselitvijo pa bi nagradili palestinski terorizem.

Okrepili varovanje Šarona
Varnostne službe se bojijo, da bi desničarji uporabili nasilje, da bi zrušili načrt, zato so okrepili varovanje Šarona. Leta 1995 je bil ubit takratni premier Jizak Rabin, njegovi morilci pa so z dejanjem želeli uničiti mirovni načrt, ki ga je Izrael sklepal s Palestinci.