Foto:
Foto:
Vlada je potrdila novo direktorico davčne uprave.
Toča je povzročila veliko škodo.

Gržinova, ki kot v. d. direktorice vodi Durs že od sredine junija, je na to mesto imenovana za dobo petih let. Kot svojo najpomembnejšo nalogo je izpostavila sodoben in varen informacijski sistem z enotnim knjigovodstvom. Potrdila je tudi, da načrtuje spremembe v ožjem vodstvu davčne uprave.

Finančno ministrstvo je razpis za direktorja Dursa objavilo kar trikrat. Na prvi razpis so se prijavili štirje kandidati, od katerih pa nobeden ni izpolnjeval zahtevanih pogojev. Na drugi razpis je prispelo osem kandidatur, med katerimi je kadrovska komisija vlade kot najprimernejšo izbrala Janjo Holcman Babič, vendar finančni minister tega predloga ni sprejel. Ob zadnjem razpisu sta prispeli dve prijavi, a je bila ena pozneje umaknjena.

Za direktorja Kobilarne Lipica pa je vlada za dobo štirih let imenovala Rajka Vojtkovszkega.

Tudi o odpravi škode po neurju
Vlada je med drugim predstavila delni program odprave posledic škode v kmetijstvu, nastale zaradi nedavnih neurij s točo. Program bo omogočil hitro pomoč najbolj prizadetim oškodovancem. Vlada je sklenila, da se izplača akontacija v višini 10 odstotkov od prijavljene škode, minimum za izplačilo akontacije pa znaša 60.000 tolarjev.