Dvižni most na otok Murter. Foto: YouTube
Dvižni most na otok Murter. Foto: YouTube

Šibeničanka je s svojim peugeotom preskočila že nekoliko dvignjen dvižni most na otok Murter. Kot je povedala tiskovna predstavnica šibeniške policije Marica Kosor, je voznica "polet" preživela brez poškodb, so jo pa na koncu kaznovali zaradi prometnega prekrška.

Most v kraju Tisno na otoku Murter dvignejo dvakrat dnevno - ob 9. in 17. uri -, da ladjam omogočijo plutje čez tišnjanski kanal. Okoli devete ure davi, ko je bil most že dvignjen za najmanj meter in pol, pa se 58-letna voznica pred rdečo lučjo na semaforju ni ustavila, ampak se je pognala mimo zapornice in poletela proti kopnemu.

"Pognala se je s hitrostjo najmanj 80 kilometrov na uro z otoka proti kopnemu. Ustavila se je šele pred gostinskim lokalom, v katerega se je nato tudi usedla. Grozljivo je udarilo, odprle so se vse zračne blazine v avtomobilu," je dejala ena izmed prič.

Voznica jo je odnesla brez poškodb, policiji pa je dejala, da ni videla, da se most dviga, ker naj bi jo je zaslepilo sonce. Vseeno so jo oglobili z 250 kunami kazni (33 evrov) zaradi prometnega prekrška.

V Tisnem trdijo, da ni bilo prvič, da je nekdo hotel privarčevati čas in se prepeljati čez most, medtem ko se je dvigoval. Toda nihče tega ni storil, ko je bil most že na tolikšni višini in s tako veliko hitrostjo kot tokrat, so komentirali.