V Sloveniji ta ameriška veriga kavarn (še) ni prisotna. Foto: EPA
V Sloveniji ta ameriška veriga kavarn (še) ni prisotna. Foto: EPA

Meščanki Seattla, kjer je tudi sedež svetovno znane in razširjene verige Starbucks, ki poleg kav in drugih napitkov ponuja pecivo, sadje, slaščice in druge hitre prigrizke, je uspelo. "Misija opravljena!" je 40-letna mati dveh otrok 1. januarja letos zapisala na svojem blogu, potem ko se je vseh 365 dni v letu 2013 trikrat na dan prehranjevala izključno v Starbucksovih lokalih, vse svoje obroke pa skrbno objavljala tudi na spletu.

A Beautiful Existence - da, to je njeno ime, ki bi ga lahko prevedli kot Čudovit obstoj, je ob koncu izziva potarnala, da si ni zadala le težke naloge, ampak da jo je stava s samo seboj tudi pošteno udarila po žepu. Za kave, sladice in že narejene sendviče je namreč na mesec porabila med 500 in 600 dolarjev (od 366 do 440 evrov), kar je res veliko. A kdor je že kdaj posedel v enem izmed mnogih Starbucksov lokalov po ZDA in svetu, ve, da niso velike le doze kave, ampak so navite tudi cene ...

Ampak zakaj si je Beautiful Exsistence sploh zadala ta izziv? "Zakaj sem se tega lotila? In zakaj se bom česa podobnega lotila še kdaj? Zato ker ljubim biti človek in ljubim možnost, da me ljudje sprašujejo 'zakaj'? To je glavni razlog," je zapisala, hkrati pa si precej oddahnila: "Zadnjih nekaj tednov je bilo resnično hudih. Sodelavci so si prejšnji teden privoščili pico in skoraj 'umrla' sem, ko sem jih gledala. Presrečna sem, da lahko znova jem vse, kar si zaželim."