'Prenovljena' in nasmejana Merklova, ki se bolje počuti v svoji koži. Foto: Reuters
'Prenovljena' in nasmejana Merklova, ki se bolje počuti v svoji koži. Foto: Reuters
Angela Merkel in Joachim Sauer
Med velikonočnimi prazniki sta z možem obiskala italijanski otrok Ischio. Foto: Reuters

Nemški tabloid Bild je nedavno objavil članek "Zakaj je Merklova videti tako vitka?", v katerem je opisal strog shujševalni red 59-letne političarke, ki velja za eno najvplivnejših žensk na svetu. Razlika v njeni postavi je bila vidna tudi med njenim nedavnim obiskom v Washingtonu, kjer se je tudi med novinarji menda precej šušljalo, kako sveža in v dobri formi je videti.

Merklova je po decembrski nesreči, ko si je zaradi padca med tekom na smučeh poškodovala medenico in za nekaj časa pristala na berglah, korenito posegla v svoje prehranjevalne navade. Najbližjim sodelavcem je ukazala, naj iz njene bližine in z vseh sestankov, na katerih sodeluje, umaknejo sendviče s sirom in salamo pa tudi piškote, ki jih je do zdaj pogosto grizljala.

Nikamor brez korenja
"Zdaj ima ves čas ob sebi posodo z narezanim surovim korenjem, rdečo in zeleno papriko ter porom. Zelo je disciplinirana in poje ogromno sadja in zelenjave. Sendviči ne smejo biti niti v njeni bližini," je dejal neimenovani vir.

Oglasil se je tudi legendarni avstrijski alpinist Reinhold Messner, ki je Merklovo in njenega moža, 65-letnega profesorja kemije Joachima Sauerja, lani poleti spremljal na pohodniških počitnicah na Južnem Tirolskem. Dejal je, da lahko le pohvali "izjemno željo in moč" kanclerke, ki bi po njegovem mnenju zlahka hribolazila šest ur na dan in pri tem ne bi potrebovala postanka za malico.