Musk se podaja v alkoholne vode. Foto: Reuters
Musk se podaja v alkoholne vode. Foto: Reuters
Da se posel s tekilo izplača, je dokazal George Clooney, ki je svojo znamko Casamigos lani prodal za vrtoglavo milijardo dolarjev. Foto: AP

Musk je namreč prejšnji teden vložil uradno zahtevo za zaščito imena Teslaquila, v kateri navaja, da gre za znamko "žganja iz destilirane agave". Kot piše CNN, je bila zahteva sicer podana na podlagi "namere za uporabo", ker sam izdelek sploh še ni dokončan.

Musk, tehnološki vizionar in v Južni Afriki rojeni magnat, je v petek na Twitterju naznanil, da je Teslaquila v delu. Ob tem je objavil fotografijo steklenice, kakršna naj bi bila videti, vključno z rdeče-belo etiketo s Teslovim logotipom.

Ko vrag odnese šalo ...
Teslaquila se je sicer rodila iz prvoaprilske šale, ko je Musk tvitnil, da je podjetje Tesla bankrotiralo. V tvitu je objavil svojo fotografijo, na kateri se pretvarja, da je omedlel, naslonjen na enega od svojih električnih vozil in obdan s steklenicami "Teslaquile".

Tekila je sicer v zadnjem času postala zelo trendovska in se da z njo dobro zaslužiti, kot dokazuje primer Georgea Clooneyja in njegove znamke tekile Casamigos.

Filmski zvezdnik je podjetje, ki ga je ustanovil leta 2013 s prijateljema Randejem Gerberjem (mož Cindy Crawford) in Mikom Meldmanom, pred kratkim prodal za vrtoglavo vsoto milijardo dolarjev.

Casamigos je zdaj v lasti britanskega velikana na področju žganih pijač, Diageo, ki si obeta, da bo iz Casamigosa ustvaril "najhitreje rastočo znamko vrhunske tekile v ZDA".

Turbulentni časi za Teslo
Musk je to napovedal v turbulentnem času za podjetje Tesla, katerega direktor je že nekaj časa pod drobnogledom vlagateljev in regulatorjev po seriji bizarnih Muskovih potez (in tvitov). Musk je julija zabredel v težave s svojim tvitom, da si je zagotovil financiranje za privatizacijo Tesle, kar je povzročilo preplah na borzah.
Ameriška agencija za trg vrednostnih papirjev (SEC) ga je zaradi omenjenega tvita obtožila prevare, mu naložila 20 milijonov dolarjev kazni, za nameček pa je moral 47-letni milijarder še odstopiti z vrha uprave Tesle.

Le nekaj dni predtem pa je Musk vlagatelje dodobra razdražil že s tem, ko je na podkastu ameriškega komika Joeja Rogana, pri katerem je bil gost, v živo prižgal in pokadil džojnt.