Urbani gladiatorji so se dopoldne pognali na tek z ovirami. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Urbani gladiatorji so se dopoldne pognali na tek z ovirami. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

Športno obarvan konec tedna v Ljubljani je začel Urbani gladiator, avanturistični dogodek, katerega osrednji namen je zdrava zabava ob ekipnem premagovanju razgibane proge.

"Udeležencem želimo dati nekaj novega, zanimivega, ker vsi vemo, da je tek dolgočasen, potrebujemo slušalke v ušesih, potrebujemo prijatelje, ker se sicer ne spravimo na tek, tukaj pa so prijatelji ves čas s tabo, vsi smo blatni," je povedal vodja prireditve Nino Cokan.

Ovire so udeležence popeljale po zanimivih poteh in jim omogočile ogled naravnih posebnosti slovenske prestolnice s povsem drugačne perspektive. Urbani gladiator je po besedah organizatorjev ekipni izziv, namenjen širšemu krogu ljudi različnih starosti in vseh stopenj pripravljenosti.

Športni vikend Ljubljanica se nadaljuje ...
Teki povodnega moža, ki bodo potekali zvečer, so namenjeni najmlajšim udeležencem oziroma mlajšim od 14 let. Proge bodo dolge 200, 400, 800 oziroma 1600 metrov. Za tiste, ki še ne hodijo, pripravljajo tek vozičkarjev, pri katerem jim bodo s potiskanjem vozičkov pomagali starši.

Tekaško dogajanje za starejše udeležence so razdelili na tri dele. To so družinski tek na pet kilometrov, nočni tek Ljubljanica na deset kilometrov in mali maraton Ljubljanica v dolžini 21 kilometrov. Desetkilometrske preizkušnje se lahko lotijo tudi štafete.

Več v spodnjem prispevku novinarke Sare Neubauer.