Preveč gole kože na paradi razburja nekatere Newyorčane. Foto: EPA
Preveč gole kože na paradi razburja nekatere Newyorčane. Foto: EPA

Morski konjički, ribe, raki in rakovice ter predvsem morske deklice so se kljub slabim vremenskim razmeram udeležili tradicionalne parade morskih deklic na leseni promenadi na Coney Islandu.

Vzdušje je bilo kljub pomanjkanju sonca na vrhuncu. "Tu so vsi, da bi se zabavali, in to počnemo," pove 35-letna Pamela Utter, ki se je za en dan prelevila v jastoga, 53-letni Phil Mouyiarias, ki se je skupaj s sinom našemil v meduzo, pa je povedal, da mu je dogodek všeč zaradi zabavnih, izvirnih kostumov: "Pokaže drugo stran New Yorka."

Carola de Martina, ki je odraščal na Coney Islandu in je na dogodek prišel prodajat majice, zmoti predvsem golota. Kot je povedal ameriškim medijem, je bila parada nekoč namenjena predvsem otrokom: "Želel bi, da se vrnejo h koreninam, ko je bilo vse v znamenju zabave za otroke. Spremenil se je v festival pokaži-svoje-prsi, kar je ponižujoče."

Z dogodkom, na katerem se ljudje našemijo v različne kostume, ki pa nekako morajo biti povezani z morjem, Newyorčani proslavijo začetek poletne sezone. Letošnji kralj povorke, angleški igralec Mat Fraser, ki se je preoblekel v rimskega boga morja Neptuna, je nagovoril množico z besedami: "Za ljudi vseh oblik in velikosti, vseh barv in veroizpovedi ... naj se poletje začne!"