Foto: Reuters
Foto: Reuters

V rojstnem mestu petkratnega svetovnega prvaka, kjer so ga leta 1995 tudi zakopali (umrl je v 84. letu starosti), so se včeraj zbrali predstavniki sodne oblasti in tudi mediji, da bi pospremili izkop legende.

Sodnik je namreč že pred enim mesecem odločil, da morajo izkopati Fangia, da lahko razrešijo primer očetovstva. Fangievo truplo so iz Balcarceja prepeljali na DNK-test očetovstva v Mar del Plato.

Fangio se ni nikoli poročil in ni nikoli priznal, da je imel otroke, a biografi, ki so pisali o legendi, pravijo, da je bil dve desetletji v razmerju z Andreo Berruet. Njen sin Oscar Espinosa, ki je med kolegi znan kot Cancho Fangio, je prvi izmed domnevnih sinov Fangie. Pri izkopavanju pa je bil prisoten Ruben Vazquez, ki prav tako želi dokazati, da je Fangio njegov biološki oče. Vazquezova mati, ki je umrla leta 2012, je pred notarjem potrdila zgodbo, da je Fangio Rubenov oče, s temi papirji pa se je moški odpravil na sodišče. Medijem je včeraj povedal, da tega ne počne zaradi denarja, temveč želi le, da mu pripade priimek Fangio.

Juan Manuel Fangio je vse svoje premoženje zapustil fundaciji in muzeju, ki nosi njegovo ime - muzej stoji prav v Balcarceju.