Kot je za ABC povedal Chris Carley, lastnik Holsten'sa, je bil James Gandolfini prizemljen in zelo prijazen mož. Na mizi, ob kateri so posneli prej omenjeni prizor, še danes stoji tablica z napisom
Kot je za ABC povedal Chris Carley, lastnik Holsten'sa, je bil James Gandolfini prizemljen in zelo prijazen mož. Na mizi, ob kateri so posneli prej omenjeni prizor, še danes stoji tablica z napisom "Rezervirano za družino Soprano", zdaj pa se ji je pridružilo še spominsko posvetilo Gandolfiniju. Foto: EPA

Lokal Holsten's v Bloomfieldu je bil prizorišče dokončnega slovesa gledalcev od HBO-jeve uspešnice, v zadnjem prizoru, ki je pustil konec "odprt za interpretacijo", so Tony in družina grizljali čebulne ocvrtke.

Čeprav je odsotnost "pravega" konca številne gledalce ujezila, so spet drugi prepričani, da je bila prav ta poteza ustvarjalca Davida Chasa ena izmed tistih, ki so serijo za vedno ustoličile na prestolu največjih v televizijski zgodovini.

Okrepčevalnico Holsten's smo v okviru izleta po deželi Sopranovih pred slabimi štirimi leti obiskali tudi mi. Preberite poročilo in si oglejte fotografije nekaterih prizorišč iz serije.

Gandolfini, Američan italijanskih korenin, se je rodil leta 1961 v New Jerseyju, kjer je tudi odraščal in se šolal. S Tonyjem Sopranom - zdi se, da se je za to vlogo rodil - je predrugačil stereotipe o mafijcih, ki so pod robato "fasado" vendarle lahko čustveni ljudje.

Še decembra lani je v intervjuju za Newark Star-Ledger* izrazil svojo ljubezen do države vrtov, kot rečejo New Jerseyju. Prepričan je bil, da je prav njena "normalnost" odličen temelj za uspeh v življenju. A je nato v svojem hudomušnem slogu dodal: "Sem pa seveda popolnoma in v celoti pristranski."

Pri ABC-ju so se spomnili še Gandolfinijevega gostovanja v oddaji Inside the Actors Studio leta 2004, ko ga je gostitelj James Lipton vprašal: "Kaj bi želeli, da bi vam rekel Bog, ko prispete pred nebeška vrata?" Igralec je odgovoril: "Za nekaj časa prevzemi. Pridem takoj."

*Prav ta časopis je Tony Soprano redno pobiral na svojem dovozu.