Tropski otok Hainan je sicer priljubljeno (in vse bolj mondeno) kitajsko letovišče, Foto: EPA
Tropski otok Hainan je sicer priljubljeno (in vse bolj mondeno) kitajsko letovišče, Foto: EPA

"Če nama je usojena, da se bova razšla, potem je bolje, da imava na razhod romantične in ne boleče spomine," se glasi oglas turistične agencije iz mesta Harbin v provinci Heilongdžjang.

Za petdnevno potovanje, ki bo bodisi rešilo bodisi dokončno pokopalo njuno razmerje, mora par odšteti preračunano okoli 1.500 evrov. V agenciji so se sicer pohvalili, da so dobili že kar nekaj prijav prepirajočih se parov, ki upajo, da jim bo petdnevno potovanje po otoku Hainan, kjer je pred leti potekalo tudi tekmovanje za mis sveta, pomagalo rešiti (ali pa tudi ne) zakon.

"Tura je zasnovana zelo intimno - vsak par ima svojega voznika, svoje prevozno sredstvo in svojega vodiča," je za lokalni časopis razložil predstavnik agencije. Omenjena agencija se je sicer že predtem specializirala za nenavadne potovalne pakete - ponujajo vse, od paketa za slabo razpoloženje do ture za tiste, ki jim je vseeno, kam gredo.

Nenavadni paketi pritegnejo kar dosti gostov, pravijo na agenciji in dodajajo, da so med njimi predvsem mlajši, ki si želijo doživeti nekaj posebnega.