Nickelback so sicer ena izmed javno bolj osovraženih glasbenih zasedb. Foto: Reuters
Nickelback so sicer ena izmed javno bolj osovraženih glasbenih zasedb. Foto: Reuters

Na svojem profilu na Facebooku so policisti zapisali: "Prazniki pomenijo veliko druženja, zabav in alkohola. Vse to pomeni, da je več tudi vožnje ponoči, zato poskrbite, da bo vedno vozila oseba, ki ne bo pod vplivom alkohola."

"Če kljub opozorilom za volanom še vedno ne boste trezni, vas bomo dobili. Vaša kazen pa ne bosta zgolj odvzem vozniškega dovoljenja in pogovor s sodnikom, poleg tega vam bomo na poti k sodniku zavrteli še Nickelback," so še dodali k opozorilu.

Prisiljeni so se bili opravičiti
Prvotna objava je bila z družbenega omrežja Facebook izbrisana, predstavnik policistov pa je bil prisiljen napisati opravičilo. "Prepričan sem bil, da bo tako zelo uspešna glasbena skupina želela sodelovati pri naši kampanji. A bolj kot je bila objava popularna, manj pozornosti je bilo deležno njeno dejansko sporočilo - ne vozite pod vplivom alkohola."

"Želel bi se opravičiti Chadu, Ryanu, Miku in Danielu. Ne zgolj kot članom skupine, temveč tudi kot sodržavljanom - žal mi je, ker pred zapisom sporočila na vas sploh nisem pomislil. Nisem se zavedal, kako bodo moje besede vplivale na vas in na vaše družine," je še zapisal in dodal, da so glasbeniki ves čas dobrodelno zelo dejavni in jih za to tudi pohvalil.