Ipanema je le ena izmed svetovno znanih plaž v Riu. Foto: Reuters
Ipanema je le ena izmed svetovno znanih plaž v Riu. Foto: Reuters
Maskoti
Maskoti nad plažo Copacabana. Foto: Reuters

"Olimpijska vas v Riu bo ponujala tudi gromozanski kozmetični salon, v katerem bodo udeleženci iger lahko poskrbeli zase in za svoj videz. V njem bodo na voljo manikira, pedikura, frizerji pa tudi strokovnjaki za slavno brazilsko depilacijo," poročajo tamkajšnji mediji. Vse te usluge si bodo športniki lahko privoščili, ne da bi zapravili en sam real.

Poskrbljeno pa bo tudi za njihovo zabavo med večdnevnim čakanjem na nastope, saj v Riu gradijo tudi veliko sobo z igrami, ki bo ponujala najrazličnejše možnosti za sprostitev, a v njej bodo prepovedane vse nasilne videoigre.

"Živi svojo strast"
Poletne olimpijske igre sicer niso več prav daleč, saj se bodo začele že čez dobro leto. Potekale bodo med 5. in 21. avgustom v velemestu Riu de Janeiro, slogan iger pa je "Živi svojo strast". Odprtje iger bo potekalo na znamenitem stadionu Maracana, športniki pa se bodo pomerili v kar 306 disciplinah v 28 športih. Znani sta tudi že maskoti olimpijskih in paraolimpijskih iger. Med olimpijskimi boji bo navijače zabaval, športnike pa spodbujal Vinicius, ki je dobil ime po glasbeniku Viniciusu de Moraesu, s paraolimpijskimi športniki pa se bo družila maskota Tom, poimenovana prav tako po glasbeniku Tomu Jobimu.

Vinicius predstavlja brazilski živalski svet, saj pooseblja spretnost mačke, zibanje opice in ljubkost ptičev, Tom pa želi spomniti na bogat brazilski rastlinski svet.