Alina Kabajeva, ena najuspešnejših ruskih ritmičnih gimnastičark vseh časov, je od leta 2007 (takrat je imela 24 let) poslanka Putinove Enotne Rusije. Je zdaj postala tudi gospa Putin? Foto: EPA
Alina Kabajeva, ena najuspešnejših ruskih ritmičnih gimnastičark vseh časov, je od leta 2007 (takrat je imela 24 let) poslanka Putinove Enotne Rusije. Je zdaj postala tudi gospa Putin? Foto: EPA
Takrat 17-letna Kabajeva in 48-letni Putin na sprejemu ruskih olimpijcev pri predsedniku leta 2000. Foto: EPA

Te navedbe "nimajo nič skupnega z realnostjo," je zatrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

O zasebnem življenju ruskega predsednika se veliko ugiba, še posebej, odkar je junija odjeknila novica o njegovi ločitvi od žene Ljudmile, s katero sta v zakonu vztrajala kar tri desetletja. O domnevnem Putinovem razmerju z zdaj 30-letno Kabajevo se govori že več let, a govorice niso bile nikoli uradno potrjene.

Ta teden pa je bilo slišati, da se je Putin s Kabajevo poročil na skrivni slovesnosti v samostanu Iverski ob jezeru Valdaj v severni Rusiji, kjer se je sicer udeležil nekega foruma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Razumeti morate, da je vse to domena domišljije in da nima smisla zanikati teh govoric ali jih označevati za neumnosti. To smo storili že stokrat," je v pogovoru za časnik Izvestija dejal Peskov. "Govorice ne potihnejo, kaj lahko potem storimo? A nimajo nič skupnega z realnostjo," je zagotovil.

Govorice izvirajo s Twitterja
Novico o domnevni poroki je prvi objavil neki nekdanji vladni uradnik, ki je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da naj bi se Putin s Kabajevo poročil v samostanu, ki so ga zaprli za javnost. Njegov "čivk" je največ pozornosti pritegnil, potem ko ga je svojim sledilcem posredoval ruski opozicijski vodja Aleksej Navalni.

Peskov je za časnik dejal, da ne more pojasniti, zakaj je bil samostan zaprt.

Časnik Moskovski Korespondent v lasti tajkuna Aleksandra Lebedeva je že leta 2008 poročal, da se Putin namerava poročiti z 31 let mlajšo Kabajevo. Poročilo so v Kremlju takrat zanikali, časopis pa je kmalu zatem nehal izhajati. Ruski predsednik se je takrat obregnil ob ljudi z "zvedavimi nosovi in erotičnimi fantazijami", ki se vmešavajo v zasebno življenje drugih.

O Kabajevi se, že odkar se je nehala ukvarjati z ritmično gimnastiko - osvojila je dve olimpijski medalji in 18 medalj na svetovnih prvenstvih, velja pa za eno najuspešnejših ritmičnih gimnastičark vseh časov -, govori kot o Putinovem "dekletu". V začetku letošnjega leta naj bi po zdaj štiriletnemu sinu Dimitriju, o katerem je dolgo govorila kot o svojem nečaku, Putinu rodila še hčerko.