Kateri šport si bo naslednji omislil igranje v bikiniju? Foto: Youtube
Kateri šport si bo naslednji omislil igranje v bikiniju? Foto: Youtube

Že imena moštev povedo veliko - Miami Spice (Začimbice), Atlanta Peaches (Breskvice), Illinois Heart (Srca), L. A. Ice (Led), Orlando Lady Cats (Mačkice) in Minnesota Mist (Meglice).

Cilj je jasen: v dvorane in pred male zaslone privabiti čim več ljudi (moških?), ki se bodo naslajali nad razgaljenimi, mišičastimi ženskimi telesi, kako se podijo za žogo, se ob zmagah objemajo, ob porazih pa jočejo. Trenutno bo sodelovalo osem ekip, ki so del Zveze bikinikošarke (BBA), verjetno pa do izraza ne bosta prišli taktika ali tehnika, pač pa bo pozornost usmerjena drugam.

V Miamiju so morali avdicijo za novo ekipo celo preložiti, saj je na vrata moštva Miami Spice potrkalo preveč deklet, željnih pozornosti, da bi jih lahko preizkusili v enem dnevu. "Nedvomno smo izbrali le dekleta, ki znajo igrati košarko. A gre za ligo v bikiniju, tako da je tudi lepa zunanjost obvezna," je dejal predstavnik moštva.

Zanimivo ali korak predaleč?
BBA je lani septembra ustanovil Cedric Mitchell in k sodelovanju povabil vsa postavna dekleta, ki so sproščena in zabavna in imajo tudi košarkarsko znanje (v tem vrstnem redu). Poteza je v javnosti požela veliko zanimanja, nekaterim se je zdela duhovita in zabavna ter odlična poslovna ideja, spet drugi pa so se zgražali nad seksizmom in poniževanjem žensk.

A verjetno bo ideja zaživela, podobno kot Lingerie Football League (ženska liga ameriškega nogometa v spodnjem perilu), ki postaja vse bolj priljubljena. Zanimivo pa je, da v Los Angelesu že od leta 2011 obstaja tudi Lingerie Basketball League, v kateri pa se merijo le štiri moštva iz mesta angelov - dive, starlete, lepotice in zapeljivke.