Američan dobi mehka kolena ob pogledu na hrošče. Foto: EPA
Američan dobi mehka kolena ob pogledu na hrošče. Foto: EPA
Motor
Mehanofilija pomeni, da človeka spolno privlačijo tudi motorji. Foto: EPA

59-letnik pa je že nekaj časa zvest, saj ima "dekle" - belega Volkswagnovega hrošča po imenu Vanilla (Vanilja). Kljub svoji resnično nenavadni naklonjenosti do avtomobilov mu o tem ni težko govoriti. "Cenim lepoto avtomobilov, pri tem pa grem korak dlje od običajnih ljudi. Želim jim namreč pokazati in izraziti svojo naklonjenost. Mogoče sem res malo trčen, a najlepši občutek je, ko vidim, da v filmih, kot sta Herbie in Knight Rider, avtomobili postanejo čuteče, ljubeče osebe. Sem romantična duša. O avtomobilih pišem pesmi, pojem jim in se z njimi pogovarjam kot s pravim dekletom. Vem, kaj imam v srcu, in nobene potrebe ne čutim, da bi se spremenil."

"Nepozabno" je bilo ljubljenje s helikopterjem
Smith je v novem dokumentarnem filmu še dejal, da je prvič občeval z vozilom pri 15 letih, nikoli v življenju pa ga niso spolno privlačili moški ali ženske. Vso svojo ljubezen preprosto namenja avtomobilom, a ne le njim, zaljubljen je tudi v druga prevozna sredstva. Pravi, da je najbolj nepozabno spolno izkušnjo imel s helikopterjem iz televizijske nadaljevanke iz 80. let Airwolf.

Njegova Vanilla poleg drugih dobrih lastnosti niti ljubosumna ni, saj Edward brez težav čas preživlja z drugimi "ljubicami" - opalom GT iz leta 1973 z imenom Cinnamon (Cimet) in s fordom ranger splashom z letnico 1993, imenovanim Ginger (Ingver). Pred Vanillo je imel petletno zvezo z Victorio, prav tako znamke hrošč. Številni drugi avtomobili, s katerimi je občeval, pa so pripadali lastnikom ali podjetjem v avtomobilskih salonih.

Dokler ne škodi nikomur ...
Poskusil je tudi razmerje z žensko, a to je bilo že pred 14 leti. A v tem odnosu preprosto ni užival, čeprav sta imela tudi spolne odnose. In kako je opazil svojo nenavadno strast? "To je raslo v meni od otroških let in ni izginilo. Odkar pomnim, so mi bili všeč ljubki avtomobili, v najstniških letih pa sem jih spoznal tudi intimno. Ko sem dopolnil 13 let in zagledal vozilo corvette stingray, sem pomislil: 'Ta avtomobil je prava seksbomba.' Moral sem ga imeti. Sam sebe nisem razumel, dokler nisem spoznal, da s tem ne škodim nikomur. To tudi ni moj namen."

Dodal je, da se mu pogosto zazdi, ko zagleda kakšen avtomobil na parkirišču, da kar hrepeni po ljubkovanju in nežnostih. Zato počaka do noči, se priplazi do njega in ga zasuje z ljubeznijo.

Na svetu naj bi bilo sicer okoli 500 ljudi, ki jih spolno privlačijo vozila. Gre za pojav, imenovan mehafilija oziroma mehanofilija in pomeni spolno privlačnost do vozil, kot so kolesa, motorji, avtomobili, helikopterji ter letala. V nekaterih državah so ta dejanja kazensko preganjana, kršilci pa so označeni kot spolni prestopniki.