Princeska se je rodila 2. maja. Foto: Reuters
Princeska se je rodila 2. maja. Foto: Reuters

Malčico so v preteklih dneh že obiskali Kateina mati in oče Carole in Michael Middleton ter sestra Pippa, pa Williamov oče, prestolonaslednik Charles in njegova žena Camilla, danes pa je prišla na vrsto tudi kraljica.

32-letni William in 33-letna Kate sta danes tudi uradno registrirala rojstvo hčerke Charlotte Elizabeth Diane, pri tem pa sta za svoja poklica na obrazcu zapisala princ in princesa Velike Britanije.

Ime najnovejše članice britanskega dvora je postalo v manj kot 24 urah osrednja tema pogovora na Otoku.

Vojvodinja in vojvoda Cambriška sta šele dva dneva po prihodu iz porodnišnice sporočila, da sta svojo hčerko poimenovala Charlotte Elizabeth Diana. Vsa tri imena so bila med najbolj priljubljenimi na stavnici, najvišje pa je kotirala prav Charlotte. Prav tako gre za 17. najbolj priljubljeno dekliško ime v Veliki Britaniji.

Tisoče žensk je veselih, ker si delijo ime z novo princesko, medtem ko so se na Twitterju pojavili manj veseli odzivi. Tako so se zvrstili zapisi, da si raje zamenjajo ime, kot da gledajo ime Charlotte povsod. "Vraga, najnovejša članica britanskega dvora ima moje ime. Ime mi je Charlotte Elizabeth - ali si lahko še bolj kraljevski od tega," se je spraševala ena izmed uporabnic na Twitterju.

Princ William in Kate sta se z novorojenko že preselila pod streho Kensingtonske palače. In od tam prihajajo novice, da je z mamico in otrokom vse v najlepšem redu. Najnovejšo pridobitev britanske kraljeve družine pa je obiskal tudi princ George. Starejšega brata princeske je pripeljal na obisk vojvoda Cambriški. Le z nekaj koraki in mahanjem množici pa je mali princ požel val navdušenja na družbenih omrežjih.