Katy Perry je bila glasna podpornica Clintonove, po razglasitvi izidov je objavila niz tvitov, s katerimi sporoča, da Američani 'ne bomo pustili, da nas vodi sovraštvo'. Foto: Reuters
Katy Perry je bila glasna podpornica Clintonove, po razglasitvi izidov je objavila niz tvitov, s katerimi sporoča, da Američani 'ne bomo pustili, da nas vodi sovraštvo'. Foto: Reuters
Lady Gaga je po porazu svoje favoritke Clintonove zapisala: 'Želim si živeti v državi dobrote, v kateri ljubezen premaga (v angleščini 'trumps') sovraštvo. Foto: Reuters
Podpornika Beyonce in Jay Z še nista spregovorila o svojih občutjih po Hillaryjinem porazu. Foto: Reuters

Številni slavni so med volilno kampanjo pred ameriškimi predsedniškimi volitvami podprli demokratko Clintonovo, tako da jih je zmaga republikanca Donalda Trumpa precej razburila.

Mnogi so svoje razočaranje delili s sledilci na Twitterju, nekaj pa je tudi takih, ki so vidno navdušeni nad volilnim izidom.

"To je sramotna noč za Ameriko. Določili smo sovražnega pridigarja, da vodi našo veliko nacijo. Izbrali smo tirana, da vodi pot. Zelo sem potrt," se je glasil zapis igralca Chrisa Evansa, znanega po vlogi Stotnika Amerika iz serije več filmov.

Izjava igralca Bena Stillerja je bolj minimalistična, saj je zapisal le, da so to čudne sanje.

"Ljudje bodo kmalu spoznali, da to ni resničnostna televizija, ampak klavnica," se je oglasil igralec John Cusack.

Pevko Ariano Grande je, sodeč po zapisu na Twitterju, razglasitev zmagovalca spravila v jok.

Oglasil se je celo nekdanji šahovski prvak Gari Kasparov s kratkim zapisom "zima je prišla."

Britanski zabavljač James Corden je s tvitom "Občutki kot ob brexitu," spomnil na referendum o članstvu Velike Britanije v Evropski uniji, na katerem so se Britanci presenetljivo odločili za izstop iz povezave.

Tviti slavnih so se kar vrstili. Med drugim so se še oglasili hčerka Michela Jacksona Paris Jackson, igralka Kristen Bell, igralec mehiških korenin Gael Garcia Bernal in pevka Katy Perry.

V volilni kampanji je imela Clintonova na svoji strani precej več zvezdnikov kot Trump. Nekateri izmed njih so oznanili celo, da bodo zapustili ZDA, če zmaga Trump.

Med manj številčnejšimi Trumpovimi podporniki se je oglasil rokoborec Hulk Hogan, ki mu je zaželel "čudež to noč", ko izidi še niso bili jasni.

Na Twitterju pa sta mu čestitala igralca Steven Seagal, ki je pred kratkim dobil rusko državljanstvo, in Kirstie Alley.

Niso pa se vsi odzivi vrteli le okoli predsedniških kandidatov. Raper Snoop Dogg je navdušeno sprejel legalizacijo marihuane v Kaliforniji, pri čemer se mu je pridružil tudi komik Patton Oswalt, ki pa je še zapisal, da jo bodo potrebovali.