Napovednik za 50 odtenkov sive ruši rekorde. Foto: YouTube
Napovednik za 50 odtenkov sive ruši rekorde. Foto: YouTube

Pri Universalu so se tako pohvalili, da ne gre le za najbolj gledan napovednik letošnjega leta, pač pa se bo zapisal tudi v zgodovino, saj je po njihovih navedbah zbral že več kot 100 milijonov ogledov.

Sešteli so vse medijske platforme, na katerih se je pojavil, in zapisali, da je 32 milijonov ogledov zbral na Universalovih uradnih kanalih na Youtubu, 40 milijonov pa preko Univesalove Facebookove strani in pevke Beyonce, ki je za film priredila svojo uspešnico Crazy in Love.

13 milijonov ogledov je skupno zbral pri Applu, IMDb-ju in Yahooju, še milijon pa preko videov, ki so jih na Youtube naložili drugi uporabniki.

Napovednik prikaže tudi prve prizore seksi igric z lisicami
V filmu, ki ga je režirala Sam Taylor-Johnson in ki v kinematografe prihaja na valentinovo, 14. februarja 2015, bodo vsi oboževalci "pornografije za mamice", kot v številnih krogih rahlo zviška pravijo knjižni uspešnici E. L. James, videli poslovneža Christiana Greya in mlado študentko Anastasio Steele, kot si ju je zamislil Hollywood: v telesih Jamieja Dornana in Dakote Johnson.

Pri s silnim pompom napovedovanem filmu je do pred nekaj leti popolnoma neznana E. L. James sodelovala tudi kot koproducentka. V napovedniku najprej vidimo mlado, plašno, babičasto oblečeno Anastasio, ki jo po dolgih hodnikih in skozi težka vrata korporativno hladnih, generičnih pisarn privedejo v pisarno Christiana Greya. Isto dvigalo, v katerem je prišla, bo prizorišče vročih prizorov, ugotovimo malo pozneje. Za hip uzremo tudi Greyevo skrivno skladišče pripomočkov za S & M, polno bičev, verig in podobnega.

V igralski zasedbi sta med drugim še Rita Ora (Christianova sestra Mia) in Jennifer Ehle (Anastasijina mama Carla).

V knjižni obliki je trilogijo 50 odtenkov sive kupilo več kot sto milijonov ljudi, kar pomeni, da je ena najuspešnejših in najhitreje prodajanih knjižnih serij vseh časov.