Prvi napovednik ne pokaže veliko, napove pa ton celotnega filma. Foto: YouTube
Prvi napovednik ne pokaže veliko, napove pa ton celotnega filma. Foto: YouTube

V filmu, ki ga je režirala Sam Taylor-Johnson in ki v kinematografe prihaja na valentinovo, torej 14. februarja 2015, bodo vsi oboževalci "pornografije za mamice", kot v številnih krogih rahlo zviška pravijo knjižnice uspešnici E. L. James, videli poslovneža Christiana Greya in mlado študentko Anastasio Steele, kot si ju je zamislil Hollywood: v telesih Jamieja Dornana in Dakote Johnson.

Pri s silnim pompom napovedovanem filmu je do pred nekaj leti popolnoma neznana E. L. James sodelovala tudi kot koproducentka. V napovedniku najprej vidimo mlado, plašno, babičasto oblečeno Anastasio, ki jo po dolgih hodnikih in skozi težka vrata korporativno hladnih, generičnih pisarn privedejo v pisarno Christiana Greya. Isto dvigalo, v katerem je prišla, bo prizorišče vročih prizorov, ugotovimo malo pozneje. Za hip uzremo tudi Greyevo skrivno skladišče pripomočkov za S & M, polno bičev, verig in podobnega.

V igralski zasedbi sta med drugim še Rita Ora (kot Christianova sestra Mia) in Jennifer Ehle kot Anastasijina mama Carla. V knjižni obliki je trilogijo 50 odtenkov sive kupilo več kot sto milijonov ljudi, kar pomeni, da je ena najuspešnejših in najhitreje prodajanih knjižnih serij vseh časov.