Zmaga svetlolase Newyorčanke je bila precejšnje presenečenje, saj je bila Mallory na lasvegaških stavnicah čisto pri dnu. Foto: EPA
Zmaga svetlolase Newyorčanke je bila precejšnje presenečenje, saj je bila Mallory na lasvegaških stavnicah čisto pri dnu. Foto: EPA

23-letna Mallory, ki se je iz podeželske Alabame pred štirimi leti z le malo denarja v žepu priselila v newyorško sosesko Brooklyn, je tako premagala mis Južne Karoline Ali Rogers, ki se je uvrstila na mesto prve spremljevalke, in mis Oklahome Alicio Clifton, ki je postala druga spremljevalka.

Prvo peterico sta zaokrožili mis Wyominga Lexie Madden in mis Iowe Mariah Cary (ne Carey).

Udeleženka letošnjega izbora je bila tudi tekmovalka iz Montane Alexis Wineman, prva avtistka med 16 polfinalistkami v zgodovini tega lepotnega tekmovanja.

Haganova je sodnike prepričala s stepom na pesem Jamesa Browna Get Up Offa That Thing, odgovarjala pa je tudi na družbenopolitična vprašanja, predvsem se je izkazala na področju preprečevanja zlorabe otrok. Več generacij žensk v njeni družini je imelo izkušnje z zlorabo, zato je od blizu videla posledice, ki jih takšno ravnanje pusti v odraslosti, je povedala.

Mallory študira komuniciranje na newyorškem Fashion Institute of Technology, v prihodnosti pa se želi specializirati na področju trženja kozmetike in dišav. V izobraževanje bo lahko vložila štipendijo, vredno 50.000 dolarjev, ki jo je ob lenti in kroni dobila za nagrado.