V ponudbi Halal Sex Shopa prevladujejo različni 'čudežni napoji' za krepitev poželenja in spolne moči. Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
V ponudbi Halal Sex Shopa prevladujejo različni 'čudežni napoji' za krepitev poželenja in spolne moči. Foto: freedigitalphotos.net

Uporabniki ob vstopu v omenjeno spletno trgovino izbirajo med povezavama, ki jih usmerita na dva ločena dela - na del z izdelki za ženske in del z izdelki za moške. Spletna stran pa ima tudi podstran z razpravami o spolnosti v islamski tradiciji. Med naslovi prispevkov so na primer "Oralni seks po islamu", "Spolne navade v islamu" in "Spolno življenje v islamu".

Ustanovitelj Haluk Murat Demirel pravi, da so ga k odprtju trgovine spodbudili prijatelji, ki so si želeli nasvetov in izdelkov za popestritev spolnosti, a se jim je zdela ponudba običajnih spletnih trgovin s spolnimi igračkami preveč pohujšljiva. "Spletni seksšopi so po navadi opremljeni s pornografskimi slikami, zaradi katerih je muslimanom neprijetno. Vibratorjev, na primer, ne prodajamo, saj jih islam ne odobrava," pravi 38-letni Demirel.

V Turčiji erotične trgovine na ulicah mest niso nič nenavadnega, še posebej v bolj svobodomiselnem Carigradu, je pa islamistični premier Recep Tayyip Erdogan lani predlagal, naj takšne prodajalne svoje ime spremenijo v "ljubezenske trgovine". Erdoganovi kritiki sicer pravijo, da je preveč puritanski in se pretirano vtika v zasebna življenja državljanov, na primer s tem, ko jim svetuje, koliko otrok naj imajo, in javno nasprotuje splavu.

Ekipa Halal Sex Shopa verjame, da bo njihova trgovina pomagala premagati predsodke o islamski veri, ki naj bi bila v javnosti videna kot nenaklonjena spolnosti. Menda so naleteli na odličen odziv, stran je v slabem tednu od odprtja obiskalo že več 10.000 radovednežev.