Paul se na žalost nemških navijačev ni zmotil. Foto: Reuters
Paul se na žalost nemških navijačev ni zmotil. Foto: Reuters

Za veliko razočaranje nemške nogometne reprezentance je na včerajšnji tekmi poskrbel branilec španske reprezentance, Carles Puyol. Izkazalo se je, da je bila tudi tokratna napoved rezultata dobri dve leti stare hobotnice Paula, ki je na svet prišla na Otoku, odraščala pa v Nemčiji, pravilna.

Ponujajo celo recepte za pripravo hobotnic
In prav zato Nemci na številnih spletnih straneh in celo v časopisih množično pozivajo k umoru hobotnice, pri tem pa so precej izvirni. "Nič ni boljšega od hobotnice na žaru," je prepričana Berlinčanka Dolores Lusch, zaposlena v ribarnici, ki ponuja še recept: "Narežite ga na rezine in jih popecite na žaru po obeh straneh. Pokapajte ga z limoninim sokom, olivnim olje in začinite s česnom. Slastno!"

Časopis Berliner Kurier pa poziva: "Vrzite ga v ponev!" Presenetljivo je, da se z njim strinjajo tudi drugi pomembni nemški tiskani mediji, kot so Die Welt, Sueddeutsche Zeitung, Hamburger Abendblatt in drugi.

"Nič slabega se mu ne bo zgodilo"
A Tanja Munzig iz vodnega centra, kjer Paul živi, kljub vsemu zagotavlja, da se preroški hobotnici ne bo zgodilo nič slabega: "Paulu se obeta svetla prihodnost." Ob tem je dodala še, da so se pogovori o slavnem mehkužcu že začeli.

Zaslovel skoraj čez noč
S svojim pravilnim napovedovanjem izidov prav vseh nemških nogometnih tekem na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki je Paul ali Kraken-Orakel, kot ga še imenujejo, postal znan po vsem svetu.

Znamenitost Sea Life Centra v Oberhausnu napoveduje rezultate na preprost način. V akvarij mu postavijo dve pokriti posodi z njegovo najljubšo hrano, v katerih sta zastavi držav, ki igrata na naslednji tekmi. Paul s svojimi lovkami nato odpre eno izmed posod, poje hrano v njej in s tem napove zmago te države.

Paul je napovedoval izide že pred dvema letoma na Euru 2008. Zmotil se je le enkrat, in sicer prav za tekmo Nemčija - Španija, ko je napovedal zmago Nemčiji.