Bicepsi, da te kap. Resnica ali prevara? Foto: Guinnessova knjiga rekordov
Bicepsi, da te kap. Resnica ali prevara? Foto: Guinnessova knjiga rekordov
Moustafa Ismail
Pravi, da ni tako pomembno, koliko ur vadiš, ampak bolj to, da pri dvigovanju uteži uporabljaš pravilno tehniko. Foto: YouTube

V novi izdaji Guinnessove knjige rekordov z letnico 2013 si je amaterski bodibilder, ki živi v Massachusettsu, a ima egipčanske korenine, že prislužil nekaj vrstic kot "lastnik največjih mišic na nadlakti na svetu".

A ko so mnogi videli njegove res orjaške bicepse in tricepse, so ga obtožili jemanja steroidov in drugih nedovoljenih sredstev, saj ne morejo verjeti, da bi do res neobičajno velikih rok prišel le s fitnesom. Uredništvo Guinnessove knjige je zaprosilo ekipo zdravnikov, naj preverijo, ali je mogoče skoraj 80-centimetrski obseh bicepsov - toliko, kot meri obseg pasu kakšnega vitkega moškega - pridobiti le s treningom ali ne, do takrat pa so njegovo ime izbrisali s seznama rekorderjev.

Ogromne količine hrane in vode
24-letnik pa je prepričan, da se mu godi krivica, zato se trudi na vse kriplje dokazati, da je do ogromnih "popajevskih" rok prišel na povsem dovoljen način, saj pravi, da preprosto nima denarja za vsa tehnološko dodelana sredstva. Pravi, da je do svojega "bogastva" prišel tako, da vsak dan zaužije tri kilograme beljakovin, štiri kilograme ogljikovih hidratov in enajst litrov vode, ob tem pa vsak dan vsaj dve uri preživi v fitnesu, kjer dviguje uteži. Ne pozabi niti na dnevni vnos mineralov in vitaminov.

Težave mu povzročajo tudi obleke, saj nikakor ne more nositi običajnih srajc in puloverjev, zato ima vsa oblačila izdelana po naročilu.

Ves denar vložil v svoje telo
Za tak način življenja se je Ismail odločil, potem ko so se na stričevi poroki v Aleksandriji v rodnem Egiptu svatje norčevali iz njegovih odvečnih kilogramov. Ko se je vrnil v Franklin v bližini Bostona, se je odločil, da bo spremenil svoje navade. Da se je lahko včlanil v fitnes in si privoščil vso hrano, si je našel še eno službo, a delo na bencinski črpalki je nato po ženinih pritožbah, da nima časa zanjo, opustil.

Njegove mišice so rasle, nato pa je lansko jesen prišel klic iz Londona. Uredništvo Guinnessove knjige mu je plačalo pot v Evropo, na fotografiranje z drugimi rekorderji. Šel je, a nato se je začelo zapletati, saj se je pojavilo ogromno dvomljivcev, ki so ga obtožili prevare. Ismail se je odločil, da bo očistil svoje ime, zato je šel celo na Japonsko, kjer je več zdravnikov pregledalo njegov vzorec krvi in mišic, a niso našli ničesar nenavadnega.

Guinnessova knjiga še naprej skuša resnici priti do dna, do takrat pa njegovega imena in 79-centimetrskih bicepsov ne bodo vrnili med rekorderje. Ismail pa medtem pridno dviguje uteži, je piščance, morsko hrano, vitamine in pije vodo, zasluženi denar pa razdeli med družino v ZDA in sorodnike, ki so ostali v Egiptu.

Videposnetek o njem si oglejte spodaj (v angleškem jeziku).