Na zabavo pred začetkom delovnega dne. Foto: Instagram Daybreaker
Na zabavo pred začetkom delovnega dne. Foto: Instagram Daybreaker
Zabava se začne ob šestih zjutraj. Foto: Instagram Daybreaker

Najprej užitek, nato delo, pravijo Newyorčani, ki se, še preden začnejo naporen delovni dan, odpravijo na odštekano zabavo, ki traja od šeste do desete ure zjutraj.

Zabava je posebna tudi zato, ker za točilnim pultom ne boste dobili alkohola, tako da ni bojazni, da bi na delovno mesto prišli v vinjenem stanju. Namesto alkohola tako ponujajo hektolitre kave, pa tudi sokove in zajtrke.

Tudi obleka je primerna času in naslednjemu opravku - mora biti takšna, da je tudi za v službo.

"Naše zabave naj bi združile ljudi, želimo oblikovati skupnost, ki se rada zabava in pleše tudi trezna," pravi vodja podjetja za organiziranje zabav Daybreaker Radha Agrawal. Po njenjem mnenju bi moral vsak obiskati jutranjo zabavo, "ker kaj je boljše kot dan začeti s plesom in zabavo, in to brez alkohola".

Na Manhattnu je ponudba za tiste, ki bi se želeli pozabavati še pred odhodom na delo, kar široka. Pred nebotičniki Manhattna se je mogoče na primer ob zori s pijačo in glasbo, ki jo vrti DJ, zabavati na ladjah.

Tovrstne ponudbe so na voljo tudi v drugih velemestih, kot so Berlin, London, Tokio, Sao Paulo, Mumbaj, Amsterdam, Istanbul, Hongkong ...